mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Οι εκδότες που χρωστάνε και κουνάνε το δάχτυλο στην κοινωνία


Από το mediaproject

Χρωστούμενα στο βαρέλι χωρίς πάτο των χρεών εκδοτών, χρεοκοπημένων και μη, τα εκατομμύρια εισφορών από 3% και αγγελιόσημο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΔΟΕΑΠ. Η διοίκηση του παραιτήθηκε και στον κλάδο των ΜΜΕ αρχίζει το παζάρι για τις εκλογές. Ενώ στο παρασκήνιο βοά το ρεπορτάζ για τις προσπάθειες των κυβερνητικών-εκδοτών ή να κλείσει το ταμείο υγείας των εργαζομένων στα Μέσα ή να μετατραπεί σε κλειστό κλάμπ ιδιωτικού συμφέροντος.
Μένουν ωστόσο στη δημοσιότητα οι πίνακες των χρεών, ένα θέμα που τα ΜΜΕ δεν είδαν με συμπάθεια και για αυτό δεν έλαβε δημοσιότητα. Πρακτικά εκδοτικές επιχειρήσεις πολύ διάσημων και αναγνωρίσιμων media-αρχών που κουνάνε συχνά πυκνά το δάχτυλο στην κοινωνία επειδή ζητά τον αυτονόητο μισθό και την αυτονόητη ασφάλιση, δεν πληρώνουν ούτε ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από αγγελιόσημο και εισφορά 3% ξεπερνάνε τα 13 εκατ. ευρώ! Ανάμεσα στους οφειλέτες βρίσκουμε τους γνωστούς πια εκδότες των ΜΜΕ που δεν πληρώνουν γενικά και πτωχεύουν ειδικά τις επιχειρήσεις τους.

Αυτό που δεν λέει ο ΕΔΟΕΑΠ είναι ότι τα περισσότερα δεν πρόκειται να τα πάρει ποτέ. Γιατί οι εταιρείες βούλιαξαν και οι εκδότες τους επέστρεψαν στο τηλεοπτικό γυαλί ή στις έντυπες σελίδες ως "δημοσιογράφοι", "σόουμαν" και σχολιαστές. Κι αυτό που επίσης παραμένει άγνωστο είναι τα αντίστοιχα χρέη των επιχειρήσεων στο ταμείο συνταξιδότησης των ΜΜΕ. Το ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Αυτές οι λίστες παραμένουν κρυφές.

Στις παρακάτω διευθύνσεις μπορούμε όλοι να διαβάσουμε τα χρέη τους. Για να ξέρουμε την επόμενη φορά που θα ζητήσουν από τους εργαζόμενους να μειώσουν το μισθό τους, από ποιούς πρέπει να ζητήσουμε τα χρωστούμενα.

http://www.edoeap.gr/wp-content/uploads/2013/02/anartisi-ofeilwn-aggeliosimou-dilwsewn.pdf

http://www.edoeap.gr/wp-content/uploads/2013/02/anartisi-ofeilwn-aggeliosimou-dilwsewn.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: