mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ελάτε να βάλουμε τις απολύσεις στα ΜΜΕ στο ...χάρτη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία πήρε η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη για πραγματική καταγραφή των απολύσεων στα ΜΜΕ. Στο 
 https://journalistsgr.crowdmap.com/
ο χάρτης προσφέρεται προς συμπλήρωση από τον καθένα από εμάς, των δεκάδων απολύσεων σε έντυπα Μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια από όλες τις ειδικότητες. Η δημοσιογράφος γράφει: 

Ελάτε να βάλουμε μαζί τις ψηφίδες στο χάρτη των απολυμένων από το χώρο του Τύπου στην Ελλάδα. Η τεχνολογία με τα νέα εργαλεία crowdsourcing μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να δώσουμε εικόνα στην κατάσταση που όλοι μας γνωρίζουμε στο χώρο του Τύπου, αλλά ποτέ δεν έχει αποτυπωθεί συγκεντρωτικά.

Ο χάρτης αυτός βασίζεται στη λογική της συνεργασίας του κόσμου. Ο καθένας μπορεί να προσθέσει το δικό του report καταγράφοντας όσες απολύσεις από το χώρο του Τύπου είναι σε θέση να γνωρίζει. 
Είτε πρόκειται για δημοσιογράφους, είτε για τεχνικούς είτε για διοικητικό προσωπικό, τόσο σε παραδοσιακά μέσα (εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά) είτε στο ίντερνετ.
Η συμπλήρωση μπορεί να γίνεται ανώνυμα ή και επώνυμα. Το μόνο που αρκεί για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε όσο γίνεται την αξιοπιστία των αναφορών, είναι να συνοδεύεται από το σχετικό link και να τοποθετηθεί στην σωστή ημερομηνία. 
Διαβάστε τις αναλυτικές οδηγίες στο Submit a Report και βάλτε το δικό σας λιθαράκι σε αυτό το χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: