mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Καταδίκη των φασιστικών απειλών κατά του Μωησή Λίτση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Ταμίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Μωυσής Λίτσης από την εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ».
Συγκεκριμένα η εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο: «Εβραίο Ταμία απέκτησε η ΕΣΗΕΑ» αναφέρει ότι «ο ίδιος μιλάει άριστα εβραϊκά λατρεύει το Ισραήλ αλλά δηλώνει (σ.σ.: ποιος τον πιστεύει;) Αντισιωνιστής!... Στις Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αντί να μιλήσει για τα προβλήματα των Ελλήνων δημοσιογράφων, ο Μωυσής Λίτσης αρέσκεται να μιλάει για το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα και την ανάγκη να καταδικασθεί η Χρυσή Αυγή».
Η εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ» δεν ασκεί δημοσιογραφία, απλά επιδιώκει να στοχοποιεί πολίτες, να τους θίγει, να τους μειώνει. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του καλού συνάδελφου Μωυσή Λίτση. Το άρθρο είναι ένα ρατσιστικό λιβελογράφημα, που αναμασά τα κλασικά ναζιστικά στερεότυπα.
Η ελληνική δημοσιογραφία, όπως και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να ασκείται με σύνεση, ψυχραιμία και χωρίς προκαταλήψεις. Δεν θα επιτρέψουμε σε περιθωριακές, φασιστικές ομάδες να μας τρομοκρατούν. Καλούμε όμως, τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να υπάρχει αντιπαράθεση αρχών και ιδεολογιών στην κοινωνία μας και όχι θυμός και μίσος κατά των «άλλων». Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε ότι οι κοινωνίες που ανέχτηκαν και ανέδειξαν αυτά τα φαινόμενα κατέληξαν να θαφτούν κάτω από ερείπια.

Τη ρατσιστική επίθεση κατά του δημοσιογράφου, μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καραδίκασε και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.



Με επείγον ηλεκτρονικό μήνυμά του, ο Τζιμ ΜπουμέλαΠρόεδρος της ΔΟΔ, ζητεί περισσότερες πληροφορίες για τη ρατσιστική επίθεση του περιοδικού ‘ΣΤΟΧΟΣ’ εναντίον του Μ. Λίτση. Συγκεκριμένα η Εθνική Ενωση Δημοσιογράφων Βρετανίας απέστειλε στον Τζιμ Μπουμέλα τις παρακάτω πληροφορίες για το θέμα, με την παράκληση να διερευνήσει το θέμα:
«Ο συνάδελφος Μωυσής Λίτσης υπήρξε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από Ελληνες Νεοναζιστές. Το νεοφασιστικό περιοδικό ‘ΣΤΟΧΟΣ’ δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Η ΕΣΗΕΑ έχει Ταμία Εναν Εβραίο» που περιλαμβάνει πλήρες βιογραφικό σημείωμα με λεπτομέρειες από την πολιτική και συνδικαλιστική δράση του, τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Στο ξεκάθαρα ρατσιστικό λιβελογράφημα αναφέρεται ότι «ο ίδιος μιλάει θαυμάσια εβραϊκά, λατρεύει το Ισραήλ, παρόλο που δηλώνει (και ποιος τον πιστεύει;) αντισιωνιστής.
Στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΣΗΕΑ ο Μωυσής Λίτσης αντί να μιλάει για τα προβλήματα των Ελλήνων δημοσιογράφων, του αρέσει να μιλάει για το εβραϊκό ολοκαύτωμα και την ανάγκη να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή».
Συνέχεια στις λασπολογίες δίνει το ακροδεξιό έντυπο “Στόχος” αναφορικά με τα ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτά με κεντρική στόχευση την ΕΣΗΕΑ και την Αριστερά εν γένει.

Από την προηγούμενη Πέμπτη (14.2.2013) η εφημερίδα είχε επιτεθεί -

ακολουθώντας τα ψέματα του σχετικού συκοφαντικού δημοσιεύματος του ΕΘΝΟΥΣ- με τον πιο χυδαίο τρόπο στο Σωματείο μας, προσωπικά στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, για να καταλήξει στην Εφημερίδα των Συντακτών.

“Αυτή είναι η κόκκινη χούντα που πλένει τα μυαλά των Ελλήνων” είναι ο κεντρικός τίτλος του τελευταίου τεύχους του “Στόχου” όπου “αποκαλύπτει” λίστα γνωστών μεγαλοδημοσιογράφων οι οποίοι -σύμφωνα πάντα με το… ρεπορτάζ- ανήκουν στην “κόκκινη χούντα” που λυμαίνεται τη χώρα.

Και ποιοι είναι αυτοί όπως αναφέρει στο δισέλιδο του το ακροδεξιό έντυπο; Ένας αχταρμάς: από εκδότες, πρώην εκδότες, μεγαλοδημοσιογράφους, φανατικούς υποστηρικτές του δικομματισμού, παρουσιαστές που εξυπηρετούν εδώ και χρόνια όχι μόνο τις πολιτικές που μας έφτασαν μέχρι το μνημόνιο, αλλά που παράλληλα την κρίσιμη περίοδο του ΔΝΤ επιτέθηκαν με χυδαιότητά ενάντια στην κοινωνία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Όλοι αυτοί, σύμφωνα με τον “Στόχο”, από κοινού, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, ανήκουν στην ίδια “κόκκινη χούντα”! Μέχρι κι ο Ανδρέας Μικρούτσικος(!) βρίσκεται μεταξύ άλλων στη λίστα του ακροδεξιού Στόχου ως…κομμουνιστής, ο οποίος συμβάλλει στην εγκαθίδρυση της κόκκινης χούντας στα ΜΜΕ.

Αν και ψυχολόγοι δεν είμαστε, ούτε ψυχίατροι για να μπορέσουμε να αναλύσουμε το συνονθύλευμα σκέψεων που αποτυπώνονται στο δισέλιδο αφιέρωμα της ακροδεξιάς εφημερίδας, να ενημερώσουμε τους ανώνυμους συντάκτες του…αποκαλυπτικού ρεπορτάζ ότι σημασία δεν έχει από πού ξεκινά κάποιος αλλά πού καταλήγει. Όπως επίσης να τους ενημερώσουμε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τα πρόσωπα που αναφέρουν δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με την Αριστερά (ούτε η αριστερά μαζί τους). Αντιθέτως είναι βασικοί πολέμιοι του Σωματείου μας και των αγώνων των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας μάλιστα αντίστοιχα επιχειρήματα με τον “Στόχο”.

Έτσι, εξαπατώντας το (όποιο) αναγνωστικό του κοινό, ο «Στόχος» δίπλα σε κάθε όνομα αναφέρει την όποια πολιτική σχέση μπορεί να είχαν εκδότες και επιχειρηματίες πριν από 30 χρόνια με το ΚΚΕ ή μετέπειτα με τον ΣΥΝ.

Ανάμεσα σε εκδότες, μεγαλοδημοσιογράφους, εντέχνως η εφημερίδα συμπεριλαμβάνει τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη, αλλά και τον ταμία της,Μωυσή Λίτση τον οποίο κατηγορεί ως “Εβραίο, που λατρεύει το Ισραήλ”! Η αλήθεια είναι, όπως το είχαμε επισημάνει, ότι ανάμεσα στους χυδαίους γεμάτους ρατσισμό χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει η εφημερίδα για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (με τη λίστα της για «ανθέλληνες, τροτσκιστές, Μαοϊκούς, Σταλινικούς, λεσβίες, αδελφές, φιλότουρκους, φιλοσκοπιανούς, φιλοαλβανούς, τρομοκρατολάγνους και φυσικά προβοκάτορες»), είχε ξεχάσει να αναφέρει ότι υπάρχουν και Εβραίοι! Να που δεν μας διέψευσε ο…στόκος και ανακάλυψε την πηγή των προβλημάτων για την κοινωνία.

Όσο πληθαίνουν τα χαλκευμένα βίντεο και δημοσιεύματα, από την “ομάδα αλήθειας” της ΝΔ μέχρι και τα ακροδεξιά έντυπα, τόσο πιο βέβαιοι είμαστε για το πολιτικό αδιέξοδο της συγκυβέρνησης και των δεκανικιών της (βλέπε Χρυσή Αυγή) που τους πνίγει καθημερινά. Έτσι, για παράδειγμα, στο ίδιο φύλλο του «Στόχου» (σελίδα 15) υπάρχει και ρεπορτάζ για τους Γερμανούς νεοναζί που πρόσφατα επισκέφτηκαν το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο “Στόχος” βρήκε και μίλησε με τους δύο προσκεκλημένους της Χρυσής Αυγής, τους οποίους μάλιστα χαρακτηρίζει “φιλέλληνες”!


Πηγή: Συσπείρωση 


Δεν υπάρχουν σχόλια: