mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Θέλουν δημοσιογράφους σε concept, δηλαδή άφωνους

Στον 9,84 όποιος παραβιάζει το concept...απολύεται

(αναδημοσίευση από mediaproject)

Γενική συνέλευση των δημοσιογράφων του Αθήνα 9,84 παραγματοποιείται σήμερα στην ΕΣΗΕΑ και τα στελέχη του έδωσαν ήδη γραμμή. Η ΕΣΗΕΑ είναι εργοπατέρας, έχει σταλινική συμεπριφορά, θυμηθείτε τα λουκέτα σε άλλα ΜΜΕ, σπάστε την απεργία." Παιδιά κουράγιο" γράφει σε μήνυμα του πρώην συνδικαλιστής που παθαίνει αλλεργία και μόνο στη λέξη απεργία.
Αυτό είναι και το κεντρικό μήνυμα των στελεχών που ανέλαβαν εργολαβικά να νουθετησουν, προειδοποιήσουν, κινδυνολογήσουν στους εργαζόμενους μετά την απόλυση της Λαμπρινής Θωμά και τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ στο σταθμό.
Η ΕΣΗΕΑ στο μεταξύ έχει ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη
για την αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης του Αθήνα 9,84, η οποία καταδικασε τη λογοκρισία σε άλλους δημοσιογράφους σε άλλα Μέσα και απέλυσε τη δημοσιογράφο της εταιρείας επειδή τόλμησε να γράψει την άποψη της στο προσωπικό της ιστολόγιο.

Αυτή είναι και η βασική κατηγορία για την οποία απολύθηκε. Ό,τι είχε άποψη. Η εισήγηση βέβαια του διευθυντή του σταθμού Τάκη Καμπύλη προς το ΔΣ της ΔΕΡΑ (για την απόλυση της δημοσιογράφου) εκτός από το μέγιστο ασυγχώρητο λάθος της παραγωγού να έχει γνώμη ως δημοσιογράφος, είναι ότι "κατ΄επανάληψη κινείται εκτός concept της εκπομπής της", "συχνά επεκτείνεται αυθαίρετα σε θέματα άσχετα με την εκπομπή της (διεθνείς εναλλακτικές ειδήσεις). Κατά αυτόν τον τρόπο όχι μόνο δεν εξυπηρετείται αλλά ακυρώνεται ο κεντρικός σχεδιασμός του προγράμματος...".

Δηλαδή οι παραγωγοί του Αθηνα 9,84, κατά τον γενικό δευθυντή δεν πρέπει γενικά να έχουν καμία απολύτως άποψη ή ρεπορτάζ ή είδηση εκτός από αυτά που έχει εγκρίνει ο κεντρικός σχεδιασμός του προγράμματος; Δηλαδή αυτός και τα στελέχη του;

Στην 3σέλιδη εισήγηση του Τ. Καμπύλη την οποία διάβασαν όλοι οι δημοσιογράφοι στις γενικές συνελεύσεις, διαφαίνεται το μοντέλο διοίκησης ενός δημοτικού σταθμού με πρόγραμμα από πλήρως ελεγχόμενους κρατικούς υπαλλήλους.

Οι οποίοι αν ξεφύφουν από τα πραγματιισμένα κουτάκια απόψεων της διεύθυνσης και της κεντρικής πολιτικής γραμμής της και τολμήσουν να μιλήσουν δημόσια για τις δικές τους απόψεις, πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα. Όπως και έγινε με τη Λαμπρινή Θωμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: