mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ στον ΕΟΠΥΥ και η συνταξιοδότηση στα ΜΜΕ

Από την 1η Δεκεμβρίου τα αποθεματικά και τα έσοδα, όπως και η ακίνητη περιουσία των τριών κλάδων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ περνάει στον ΕΟΠΥΥ. Τα σωματεία έχουν ζητήσει από τη διοίκηση να φρενάρει την ένταξη του ταμείου ενώ το υπουργείο έστειλε εγκύκλιο για τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς. 
Στα ταμεία πήγε επίσης η εγκύκλιος με τις νέες ρυθμίσεις συνταξιοδότησης στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ με βάση το νέο νόμο 4093/2012. Η αναλυτική εγκύκλιος με παραδείγματα για όλους τους κλάδους-δημοσιογράφους, υπαλλήλους, ιδιοκτήτες, τεχνικούς Τύπου, εφημεριδοπώλες- στη διεύθυνση 

Πόσα όμως είναι τα λεφτά που υφαρπάζει η κυβέρνηση από τους τρεις κλάδους του ΕΤΑΠ ΜΜΕ;

Ο παρακάτω πίνακας καταγράφει τα τρέχοντα οικονομικά μεγέθη των τριών κλάδων περίθαλψης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που λειτουργούν με ενιαίο κανονισμό παροχών, αλλά διατηρούν ξεχωριστούς λογαριασμούς. Τα αποθεματικά έχουν καταγραφεί με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου 2012 και τα επιμέρους στοιχεία (έσοδα, έξοδα και ανεξόφλητα αφορούν το πρώτο οκτάμηνο 2012).
Τα οικονομικά στοιχεία των κλάδων* περίθαλψης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ .

B’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ . Γ’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ . Δ’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ . ΣΥΝΟΛΟ
ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ** 38,0 εκατ. ευρώ 7,2 εκατ. ευρώ 13,5 εκατ. ευρώ 58,7 εκατ. ευρώ
ΕΣΟΔΑ 3,6 εκατ. ευρώ 2,5 εκατ. ευρώ 3,2 εκατ. ευρώ 9,3 εκατ. ευρώ
ΕΞΟΔΑ 2,6 εκατ. ευρώ 3,5 εκατ. ευρώ 4,5 εκατ. ευρώ 11,0 εκατ. ευρώ
ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΑ 3,7 εκατ. ευρώ 5,1 εκατ. ευρώ 2,7 εκατ. ευρώ 11,5 εκατ. ευρώ

** Στα αποθεματικά συμπεριλαμβάνονται και τα εκ του νόμου υποχρεωτικά κατατεθειμένα διαθέσιμα στο «Κοινό Κεφάλαιο» των Ασφαλιστικών Ταμείων, που διαχειρίζεται αποκλειστικά η Τράπεζα της Ελλάδος -αυτά που τοποθετεί (ερήμην Ταμείων και ασφαλισμένων), σε ομό­λογα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία έχουν «κουρευτεί» και αντικατασταθεί με ομόλογα που λήγουν ως και το… 2042!

Πηγή:
Το blog του εκπροσώπου της ΕΣΠΗΤ στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: