mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Κατάσχεση στου Λυμπέρη από εργαζόμενους έναντι μισθών!

Αυτή την ώρα στο Κορωπί δικαστικοί επιμελητές και δικηγόροι των εργαζομένων καταγράφουν τα περιουσιακά στοιχεία του κτιρίου Αντώνη Λυμπέρη με δικαστική απόφαση στα χέρια τους. Ο εκδότης πρέπει να πληρώσει έναν τουλάχιστον μισθό.
75 εργαζόμενοι  κέρδισαν χθές τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κατά του εργοδότη, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Μαθαίνουμε πως μόλις έμαθε ο Αντώνης Λυμπέρης τη δικαστική απόφαση απάντησε πως δεν θα πληρώσει τίποτε. Οπότε σήμερα στο κτίριο πήγε αστυνομία και η εντολή κατάσχεσης. Το δικαστήριο αποδέχθηκε τα επιχειρήματα της πλευράς των εργαζομένων δια του νομικού τους Δ. Περπατάρη πως υπάρχει έντονο πρόβλημα επιβίωσης και εκδίκασε την άμεση αποπληρωμή ενός τουλάχιστον μισθού. Κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Θ.Αλατάς από την ΕΣΠΗΤ και ο Δ. Καμαρινόπουλος από την ΕΤΕΡ.
Έτσι προέκυψε η πρωινή έφοδος κατάσχεσης. Το κτίριο της επιχείρησης ο ίδιος ο εκδότης το "βούλιαξε". Όπως έγραψε ο "Δρόμος της Αριστεράς":
<<Μεταβίβασε με πολύπλοκες διαδικασίες τίτλους περιοδικών σε «τρίτα» επιχειρηματικά σχήματα, εκχώρησε έσοδα σε τράπεζες και στο τέλος εγκατέλειψε το πολυτελές κτίριο όπου στεγαζόταν η επιχείρηση για να διαπραγματευτεί με τη Eurobank τη σωτηρία της βίλας του>>. 
Δηλαδή είπε στην τράπεζα πάρτε το κτίριο, να κρατήσω τη βίλα μου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: