mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Παίζεται το ενιαίο μέτωπο στα ΜΜΕ

Για αύριο Πέμπτη αναβλήθηκε η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Και λέμε κρίσιμη γιατί σε αυτήν θα λαμβανόταν αποφάσεις μετά την ένταξη των τριών διευθύνσεων του ταμείου στον ΕΟΠΥΥ.
Τα σωματεία έχουν κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων, στις ανακοινώσει έχουν διατυπώσει τα συναισθήματα αντίστασης στη μνημονιακή λαίλαπα, αλληλεγγύης ανάμεσα στους κλάδους, κ.λ.π, κ.λ.π. Στις συσκέψεις των συνδικαλιστικών στελεχών από τις οποίες ελάχιστα φθάνουν στο πόπολο των Μέσων, σε αυτούς που είτε θέλουν να μάθουν είτε κλείνουν τα αυτιά τους βάζοντας σαν τη στρουθοκάμηλο το κεφάλι μέσα στο χώμα, ξεκαθαρίστηκε πως ο ΕΔΟΕΑΠ των δημοσιογράφων-διοικητικών και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ της σύνταξης στα ΜΜΕ έχει δεν έχει ζωή δυο χρόνια! Μετά το PSI το ΕΤΑΠ ΜΜΕ έχει 350 εκατ. ευρώ. Από 1,6 δισεκ. ευρώ. Και επειδή η κυβέρνηση "νίκησε" στο Eurogroup και μείναμε στο ευρώ, έρχεται νέο κούρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία!
Όλα αυτά έγιναν και γίνονται. Σήμερα επτά συνδικαλιστικές ενώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ ζητώντας να υλοποιηθεί η στα λόγια απόφαση όλων των κλάδων. Να μπλοκαριστεί δηλαδή από τη διοίκηση του ταμείου στην οποία μετέχουν 6 εκλεγμένοι συνδικαλιστές, η μεταφορά των τριών διευθύνσεων στον ΕΟΠΥΥ.
Αυτή η κρίσιμη λοιπόν συνεδρίαση αναβλήθηκε για αύριο, καθώς έλειπε ο πρόεδρος του ταμείου για προσωπικούς λόγους όπως έλειπαν επίσης οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜΘ. Το ερώτημα λοιπόν εδώ που φθάσαμε στο παραπέντε υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής που ρίχνει στον Καιάδα τα ασφαλιστικά ταμεία των ΜΜΕ, είναι: Κρίνεται η απόφαση της διοίκησης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ από τη συμμετοχή ή την απουσία των εκλεγμένων συνδικαλιστών στις συνεδριάσεις; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: