mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Μαζική, δυναμική συγκέντρωση στην ΕΡΤ


 (αναδημοσίευση από τους financial crimes απ' όπου και οι φωτο)


<<Σήμερα πάντως το νέο τεύχος της Ραδιοτηλεόρασης, έχει διαφήμιση της πρωινής ζώνης με τον τίτλο "στη ΝΕΤ τα λέμε όλα" και με τα πρόσωπα που στελεχώνουν τη ζώνη, από τα οποία απουσιάζουν Αρβανίτης-Κατσίμη>>. 


Mαζική και δυναμική ήταν η έκφραση αλληλεγγύης των πολιτών που μέσα από αντιπροσωπείες κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ) σωματείων, κοινωνικών φορέων, δήμων και απλών τηλεθεατών, έδωσαν το παρόν στη σημερινή συγκέντρωση στο προαύλιο της ΕΡΤ με αφορμή το σταμάτημα της εκπομπής των Κ. Αρβανίτη - Μ. Κατσίμη. Όπως έγινε γνωστό είχαν προσκληθεί και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Στην ΕΡΤ η απεργιακή κινητοποίηση (πρώτη μέρα από 24ωρες επαναλαμβανόμενες) δεν είχε μόνο σαν περιεχόμενο το κόψιμο της εκπομπής, αλλά και τις σπατάλες στις προσλήψεις νέας γενιάς Golden boys, ενώ ετοιμάζουν νέο κόψιμο συμβασιούχων και μπαίνουν ιδιωτικές εταιρείες στην ΕΡΤ με το δούρειο ίππο των εξωτερικών παραγωγών.

Ακολούθησε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΡΤ, το οποίο θα συνεδριάσει αύριο και θα έχει στην ημερήσια διάταξη το θέμα της εκπομπής. Μετά έγινε συνέλευση δημοσιογράφων, η οποία θα επαναληφθεί αύριο στις 4μμ για να έχει και το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΡΤ.



Στη συνέλευση η θέση των Financial Crimes, ήταν ότι την αλληλεγγύη που εκφράστηκε προς τους απεργούς της ΕΡΤ, πρέπει να επιστραφεί, με πρόταση για να μεταδοθεί μέσα από το blog των εργαζομένων της ΕΡΤ η αυριανή κινητοποίηση της Phonemarketing (εργαζόμενοι υπό ελαστικό καθεστώς εργασίας) και η συναυλία της Κυριακής στο Σπόρτινγκ, με στόχο την οικονομική ενίσχυση όσων έχουν δικαστικές περιπέτειες από την υπόθεση των συλλήψεων της μοτοπορείας, που ήταν και το κέντρο του ζητήματος που άνοιξε.
Η πρόταση αυτή δεν προχώρησε σε υλοποίηση, από την φυλοροούσα εκείνη τη στιγμή συνέλευση. Σήμερα πάντως το νέο τεύχος της Ραδιοτηλεόρασης, έχει διαφήμιση της πρωινής ζώνης με τον τίτλο "στη ΝΕΤ τα λέμε όλα" και με τα πρόσωπα που στελεχώνουν τη ζώνη, από τα οποία απουσιάζουν Αρβανίτης-Κατσίμη.

Το παρόν έδωσαν, εκτός των πολιτικών φορέων, αντιπροσωπείες από ΚΕΕΡΦΑ, κοινότητες απεξάρτησης, το κίνημα δεν πληρώνω, την ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ, την ΠΟΣΠΕΡΤ, τη διεθνή ομοσπονδία δημοσιογράφων, τον περιφερειακό συνδυασμό στην Αττική "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή", τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ (Φωτόπουλος), τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ο πρόεδρός της), από το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Π. Παπανικολάου), εκπρόσωποι κατοίκων από Κερατέα και Λαύριο,  εργαζόμενοι από το Δήμο Βύρωνα, την Πακιστανική κοινότητα Ελλάδας (Τζαβέντ Ασλάν), το δικηγόρο των συλληφθέντων γύρω από το θέμα της κακοποίησης των οποίων έγινε όλη η ιστορία, το Μανώλη Γλέζο, εκπρόσωποι συνατξιουχικών οργανώσεων (Δ. Κουμπούρης), κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια: