mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

mono ...για επίμονους αναγνώστες

Στα περίπτερα και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία το 4ο τεύχος του περιοδικού των δημοσιογράφων mono magazine.
Στα θέματα του 4ου τεύχους ξεχωρίζουμε:




Το ταμείο που βγήκε μείον / Η οπερέτα της αποκρατικοποίησης με στοιχεία και ονόματα

Ο Χρήστος Ιωάννου παρουσιάζει όλες τις διεργασίες του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) από τη σύστασή του ως τώρα, αλλά και την αδιαφάνεια που επικρατεί στις ανακοινώσεις και τις εξελίξεις για το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.


 Δεν πληρώνω ή δεν έχω; – Της Ντίνας Καράτζιου

Ρεπορτάζ για το προφίλ των πολιτών που δεν πληρώνουν τα χαράτσια. Αδυνατούν ή αντιδρούν; Οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι περίπου οι μισοί από όσους εκδόθηκαν!

 Τρεις πλευρές μιας μαύρης κερδοφορίας – Διατροφή & Αγορές

Ο Γιάννης Μπαμπούλιας εξετάζει μία προς μία τις πλευρές των αιτιών για τα ύψη των τιμών στην αγορά τροφίμων, ώστε να κατανοήσουμε πώς οι προηγούμενες δεκαετίες της «μαύρης κερδοφορίας», μετατράπηκαν σε αυτό που τώρα δεν μπορούμε παρά να αποκαλέσουμε «μαύρη αισχροκέρδεια».



 Τέσσερα βρώμικα γουρουνάκια – PIIGS

Ο Γιάννης Κιμπουρόπουλος αναλύει ό,τι συμβαίνει στις χώρες που αποτελούν τα λεγόμενα PIIGS του ευρωπαϊκού νότου (και όχι μόνο). Ή, πώς η κατάσταση των «αδελφών» PIIGS καταρρίπτει το βολικό στερεότυπο περί ανεπίδεκτης μαθήσεως Ελλάδας και αποδεικνύει πως οι «ασθενείς» της Ευρωζώνης θεραπεύονται με θανατηφόρα φάρμακα.

Έρευνα: Ολομόναχοι μαζί – Κρίση Ανεργία και προσωπικές σχέσεις

Η Μαρία Μπακοπούλου αναλύει τόσο το ψυχολογικό υπόβαθρο των οικογενειακών κρίσεων, όσο και τις νομικές επιπλοκές λόγω της κρίσης, συνοδεύοντας την έρευνά της με τις απαντήσεις ανέργων σε παραρτήματα του ΟΑΕΔ στα ερωτηματολόγια του ΜΟΝΟ.

Και στην ιστοσελίδα του περιοδικού http://monopressgr.wordpress.com/ τα θέματα από προηγούμενα τεύχη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: