mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Με όλα τα όπλα κατά της απεργίας για τα αποθεματικά του ταμείου

Είτε καταγγέλλουν την απόφαση του Διασωματειακού ως "επαναστατική γυμναστική" (Παράταξη της Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης-δήλωση Ηλία Κανέλλη).

Είτε μιλάνε για "Στάχτη στα μάτια του κλάδου με προσφυγή και απεργία μαϊμού" (Παράταξη Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων με δημόσια καταγγελία δια του Τύπου).

Το γεγονός είναι ότι οι εν λόγω παρατάξεις και μερίδα του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού που και στο παρελθόν ζητούσε και συνεχίζει να ζητά με καλό ή τραμπούκικο τρόπο την πλήρη υποταγή των δημοσιογράφων στα σχέδια και τις ενέργειες των εργοδοτών, έχουν προτάξει τα(συνδικαλιστικά) στήθη τους για να μην γίνει απεργία στον δημοσιογραφικό κλάδο.
Το δεδομένο ότι η απεργία αυτή αφορά στην καταγγελία της εντολοδόχου κυβέρνησης της τρόικας για τη δήμευση της κοινωνικής περιουσίας των ασφαλισμένων(το PSI στα ταμεία) αλλά και τη διάθεση για κλαδική σύμβαση, τους οδηγεί σε ανοησίες και παραλογισμούς.
Άλλος βρίζει ευθέως τους συνδικαλιστές καλώντας σε απεργοσπασία, άλλος δια της γνωστής μεθόδου του σόου πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Η γνωστή τακτική.

Και για να κυκλωθεί η επίθεση ενάντια στη διάθεση απεργίας κατατίθεται έγγραφο με στόχο να μπλοκαριστεί η πιθανότητα προκήρυξης της απεργίας από την ΠΟΕΣΥ. (Γνωρίζουν καλά τις μεθόδους οι συνδικαλιστικοί θεματοφύλακες της εργοδοτικής και κυβερνητικής τάξης)....
Το έγγραφο που κατατέθηκε(στη φωτο) ζητά απαντήσεις για το αν καλύπτονται οι δημοσιογράφοι σε πιθανότητα προκήρυξης της απεργίας από την Ομοσπονδία. Κάτι που φυσικά έχει γίνει στο παρελθόν και τις απαντήσεις γνωρίζουν εκ των προτέρων οι ίδιοι που τις ζητάνε... 

**Σήμερα φυσικά συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για αυτό το θέμα και υποπτευόμαστε πως για μια ακόμη φορά θα γίνει απόπειρα διάλυσης της συνεδρίασης.... Αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Μεικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. 

** Για καλύτερη κατανόηση των εξελίξεων μια ματιά στην ανακοίνωση των ενώσεων Η αλήθεια και οι απαντήσεις μας στα ψεύδη για τη μεγάλη ληστεία στα ταμεία μας, μπορεί να προκαλέσει τουλάχιστον, προβληματισμό στους συντάκτες που κοιτάνε το δάχτυλο τους ενώ απέναντι καίγεται το δάσος του κλάδου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: