mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Και τα κλείνουν(τα δημοτικά) και απολύουν(;) το προσωπικό!

Το χειρότερο δυνατό φαίνεται πως επιβεβαιώνεται για τα δημοτικά ΜΜΕ. Η κυβέρνηση χωρίς κανένα διάλογο, χωρίς να λάβει υπόψη της ούτε καν τις προτάσεις των δικών της δημάρχων, "σβήνει" από το χάρτη των ερτζιανών τα δημοτικά ραδιόφωνα.
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή και συζητείται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή, περιλαμβάνεται νέα ρύθμιση χειρότερη από την προηγούμενη.
Απαγορεύεται με κατηγορηματικό τρόπο η μεταφορά στο Δήμο των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης ειδικού σκοπού (όπως το ραδιόφωνο και η τηλεόραση) εάν αυτή κλείσει .
Και ακόμη: Το μέλλον των εργαζομένων δεν αποσαφηνίζεται. Θα μεταφερθεί το προσωπικό στο δήμο; Πόσοι και με ποιες συνθήκες;
Όσο για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, για αυτά θα αποφασίζει ο εκκαθαριστής! Με βάση τη νέα ρύθμιση μια σειρά ραδιοφωνικών σταθμών βάζει οριστικά λουκέτο(Ξένιος, Επικοινωνία, Βόλος, κ.λ.π.). Το χειρότερο είναι ότι οι εργαζόμενοι στα δημοτικά ΜΜΕ μάλλον δεν έχουν ακόμη καταλάβει τι τους ξημερώνει ακόμη και στους σταθμούς που θα διατηρήσουν την άδεια λειτουργίας τους ως ΜΜΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: