mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

"Τιμωρία" για την απεργία από τον Μπόμπολα

Αν απεργήσεις παιδάκι μου θα τιμωρηθείς. Με αυτή, προφανώς τη λογική, οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα του "Πήγασου" έμαθαν σήμερα πως δεν θα πληρωθούν για τον Μάρτιο στο τέλος της εβδομάδας, όπως συνηθιζόταν ως σήμερα. "Αν θέλετε κάντε μου μήνυση", φέρεται να είπε ο εκδότης, σαν μικρό παιδί που του πήραν το "παιχνίδι" του.
Και να 'ταν μόνο αυτό. Αφού μετά τη σχετική ανακατωσούρα στη Μεταμόρφωση δόθηκε η διαβεβαίωση πως οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν στις 3 του Απρίλη, έγινε γνωστό πως για τους δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού Sedra υπάρχει κι άλλη τιμωρία. Θα κοπούν τα μεροκάματα της απεργίας των τεχνικών!

Δηλαδή λόγω της απεργίας της ΕΤΕΡ στην οποία ο σταθμός-όπως ήταν φυσικό σίγησε- οι δημοσιογράφοι που δεν απήργησαν θα χάσουν επίσης τα ημερομίσθια τους.
Πέρα από το προφανές παράνομο της απόφασης του εκδότη, και μόνο μια τέτοια ανακοίνωση προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Να κλάψει κάποιος για την κατάντια των εκδοτών; Ή να γελάσει με τα τερτίπια τους, που θυμώνουν επειδή έχασαν μια δικαστική μάχη και σαν μικρά παιδιά, τρέχουν να σπάσουν το παιχνίδι τους;
Ταυτόχρονα με αυτά τα συναισθήματα γεννιέται και το ερώτημα: Με τέτοιους εκδότες θα περάσουν τα ελληνικά ΜΜΕ στην επόμενη φάση λειτουργίας τους; 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάτι καλύτερο: Να κλαψογελάσουν οι εργαζόμενοι και δημοσιογράφοι στον ΠΗΓΑΣΟ που ψηφίζουν και τους εκπροσωπούν συνδικαλιστές όπως ΕΣΗΕΑ και η ΓΣΕΕ. Να τους χαίρονται ειδικά σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Και να τους ξαναψηφίσουν τους εργατοπατέρες.