mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πληρώνατε εισφορές για ΙΚΑ αλλά δεν πήγαν τα λεφτά για την ανεργία!

Ή τους(μας) δουλεύουν άγρια ή το σύστημα τα έχει παίξει. Γιατί το λέμε; Διαβάζουμε την επιστολή της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Εργασίας προς τους ανέργους πρώην συμβασιούχους της ΕΡΤ που ζήτησαν το αυτονόητο. Επίδομα ανεργίας. Το δικαιούνται όχι μόνο ηθικά, ως απολυμένοι εργαζόμενοι, αλλά ουσιαστικά. Η ΕΡΤ έκανε κρατήσεις από τους μισθούς των συμβάσεων τους για το ταμείο ανεργίας. Έτσι έγραφαν τα χαρτιά της μισθοδοσίας τους. Τώρα η ΕΡΤ λέει πως δεν κρατούσε λεφτά για ανεργία...
Και ποια είναι η απάντηση του υπουργείου; Ναι είχατε κρατήσεις για ΙΚΑ ΕΤΑΜ αλλά αυτά τα λεφτά δεν πήγαν για τον κλάδο ανεργίας! Για αυτό και δεν δικαιούστε ταμείο! Και που πήγαν τα λεφτά τους δηλαδή; Στην μαύρη τρύπα; Στους διεθνείς δανειστές; Στις τσέπες κάποιου υπουργείου; Στην τρύπα της ΕΡΤ; Δεν μας λύνει το μυστήριο η αρμόδια διεύθυνση, ούτε και η διοίκηση.

Όλη η ιστορία περιγράφεται κατατοπιστικά στο blog των εργαζομένων της ΕΡΤ

 Ιδού και η επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας.

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γιώργο Κουτρουμάνη
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γιάννη Κουτσούκο
ΓΓ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αθηνά Δρέττα
ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΔ Ηλία Κικήλια
ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Κώστα Τσουπαρόπουλο

Είμαστε άνεργοι απολυμένοι συμβασιούχοι της ΕΡΤ από τις 18 Ιανουαρίου του 2012. 
Ελπίζαμε ότι δικαιούμαστε επίδομα ανεργίας, γιατί για τουλάχιστον 117 συναδέλφους δημοσιογράφους η επόμενη μέρα είναι η ανεργία . Όμως η απάντηση τόσο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ όσο και του ΟΑΕΔ ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Η Διοίκηση της ΕΡΤ επιβεβαιώνει ότι δεν έκανε κρατήσεις για ανεργία. Κοιτάζοντας την μισθοδοσία μας βλέπουμε κρατήσεις για «ΙΚΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ- ΣΤΡΑΤ..», κρατήσεις για «ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ν.398», κρατήσεις υπέρ «ΤΣΠΕΑΘ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» . Πώς είναι δυνατόν να γίνονται τόσες κρατήσεις και την στιγμή της ανεργίας να μην επιδοτούμαστε; Ποιός ευθύνεται γι’ αυτό; Πώς μπορεί να ανατραπεί αυτή η πραγματικότητα; Η κρίση μαστίζει τον χώρο του Τύπου . Μήπως η αξιοπρέπεια επιβάλει να υπάρξει μέριμνα για την καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πολιτεία;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιογράφοι είμαστε , κάνε μια μικρή έρευνα πριν φτιάξεις μια ανάρτηση η οποία "δεν στέκει".
Οι κρατήσεις που γίνονται στους συμβασιούους όπως και σε ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους δη μοσιογράφους που αμοίβονται με μισθό, είναι της τάξης του 1% και δεν αφορούν επίδομα ανεργίας επικουρική σύνταξη κ.α.
Οι συμβασιούχοι θέλουν απο τη μια να ασφαλίζονται στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ και απο την άλλη να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας απο το ΙΚΑ?
Δεν γίνεται και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ.