mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Προσωρινές άδειες στο "Στοίχημα", ειδικό αποθεματικό στο Mega*

*media news

(Η τελευταία έκδοση του 2011)

● ● ●Στα πρότυπα των τηλεοπτικών αδειών, προτείνει η κυβέρνηση να «νομιμοποιηθεί» το καθεστώς απελευθέρωσης στη διαφήμιση του στοιχήματος. Καθώς, χτες, έληξε η προθεσμία διαφήμισης των ξένων εταιρειών και δεν έχει προχωρήσει η αδειοδότησή τους, παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών προτείνουν να πληρώσουν οι εταιρείες υψηλά ποσά, προκειμένου να ενταχθούν σε προσωρινό καθεστώς νομιμότητας. Όπως ακριβώς έγινε και στην TV, για να μετατραπεί σε καθεστώς μόνιμης ομηρίας των τηλεοπτικών εταιρειών...
 ● ● ●Σημαντική εκτιμάται ότι είναι η απόφαση του ΟΜΕΔ για τη συλλογική σύμβαση εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης, που παγώνει τους μισθούς, δεν θίγει τα θεσμικά κεκτημένα των τεχνικών και κηρύσσεται υποχρεωτική για τις δυο πλευρές, την ΕΙΤΗΣΕΕ και την ΕΤΙΤΑ.
 ● ● ●Τα λεφτά βρέθηκαν και θα δοθούν στο Mega. Η ανακοίνωση προς τους επενδυτές της «Τηλέτυπος» δόθηκε ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας του Mega στις 20 Ιανουαρίου. Όπως σημειώνεται προτείνεται η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 26,4 εκατ. ευρώ μέσω της μείωσης της τιμής της μετοχής από 1 ευρώ σε 30 λεπτά με σκοπό τη δημιουργία «ειδικού αποθεματικού». Επίσης θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την άντληση κεφαλαίου ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Τα νεότερα για το πώς το κανάλι θα πορευτεί την επόμενη χρονιά θα φανεί μετά τη γενική συνέλευση.
 ● ● ●Την είδηση ότι επίκειται «κούρεμα» των επικουρικών συντάξεων, αλλά και των δαπανών υγείας κατά 25%, έκρυβε η επίσημη παρουσίαση της αναλογιστικής μελέτης του ΕΔΟΕΑΠ, την περασμένη εβδομάδα, στον οργανισμό. Και, παράλληλα, η διοίκηση ανακοίνωσε στους εργαζόμενους μείωση μισθών κατά 5%, και αύξηση του ωραρίου κατά μια ώρα την ημέρα.
 ● ● ●Η απροθυμία των τραπεζών να καλύψουν τις εγγυητικές επιστολές των διαφημιστικών εταιρειών, έως του ποσού των 700 χιλιάδων ευρώ, φέρεται να είναι ο παράγοντας, που οδηγεί σε εμπλοκή στο νέο διαγωνισμό επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, για τα τυχερά παιχνίδια. Οι εγγυητικές επιστολές αποτελούν σημαντικό όρο συμμετοχής στο ανακοινωθέν spec του ΟΠΑΠ.
 ● ● ●Σοβαρά ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση της ΕΡΤ να βγάλει στον αέρα τη νέα πολιτιστική εκπομπή Art σημείο στο παραπέντε της λήξης των συμβάσεων. Και αυτό γιατί η εκπομπή είχε εγκριθεί εδώ και μήνες, οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ανέμεναν όλο αυτό το διάστημα χωρίς να Κάνουν Κάτι άλλο στην κρατική τηλεόραση και ξαφνικά βγαίνει η εκπομπή στο αέρα, ένα μήνα πριν λήξουν οι συμβάσεις τους. Και ρωτάνε στο ραδιομέγαρο. Προκαταλαμβάνουν ορισμένοι ποιοι θα ανανεώσουν τις συμβάσεις τους;
 ● ● ●Με διαγωνισμό ύψους 175.000 ευρώ επιχειρεί η ΕΡΤ να προχωρήσει στη μονιμοποίηση και αδειοδότηση των κεραιοσυστημάτων που έχει ανά την Ελλάδα.
  ● ● ●Τα πήρε όλα ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής. Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού, ο νέος υπουργός Επικρατείας αναλαμβάνει την αρμοδιότητα ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Και σ’ αυτήν, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του οργανογράμματός της, περιλαμβάνονται ο έλεγχος των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, του περιφερειακού Τύπου, της κρατικής διαφήμισης. Επίσης έχει την αρμοδιότητα εποπτείας στο ΑΠΕ και τα κρατικά μέσα, δηλαδή την ΕΡΤ. Υπό την εποπτεία της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού παραμένουν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας, δηλαδή οι υπηρεσίες που ασχολούνται με την προβολή του κυβερνητικού έργου στο εξωτερικό.

● ● ●Περικοπές μισθών κλιμακωτά κατά 10% και 15% ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες και στην «Αυγή». Η εφημερίδα που αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα λόγω της μείωσης της κρατικής επιδότησης στα πολιτικά κόμματα μπήκε επίσης σε περίοδο μείωσης του κόστους λειτουργίας
● ● ●Ένα είδος Τειρεσία, για τις επιχειρήσεις media που εισφοροδιαφεύγουν, ζητά το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, από το Υπουργείο Εργασίας. Με επιστολή του προέδρου του Κ. Τσουπαρόπουλου στον υπουργό Εργασίας, το ταμείο των ΜΜΕ ζητά να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι ιδιοκτήτες, που δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, και να δημιουργηθεί ένα είδος Τειρεσία για τον έλεγχό τους. Επίσης, να αποπληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές (που σήμερα παρακρατούνται με πρόσχημα την ύφεση) μέσω τραπεζών.
● ● ●Διαβεβαιώσεις, ότι θα «παγώσει» μελλοντικά η είσπραξη του ειδικού φόρου τηλεόρασης, έλαβαν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Ο φόρος, δηλαδή, διατηρείται, αλλά το κράτος θα αποποιηθεί τα έσοδά του, με ρύθμιση που θα έρθει εντός του 2012. Στο μεταξύ, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί παραμένουν μετέωροι για μια ακόμη φορά, αφού το καθεστώς προσωρινής νομιμότητας έληξε για 12η συνεχή χρονιά...
 ● ● ● Λύθηκε το ζήτημα σύμβασης μεταξύ Focus και ΕΡΤ, και έτσι τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ θα ενταχθούν στη νέα μέτρηση ακροαματικότητας. Η ΕΡΤ αποφάσισε να πληρώσει, γι’ αυτό, το ποσό των 25.533 ευρώ.
● ● ●Το κέντρο εκπομπής «Αρόη», στην Πάτρα, είναι το επόμενο σημείο ψηφιακής μετάβασης μετά από συμφωνία της Digea και της ΕΡΤ. Οι δυο πάροχοι δικτύου συνεχίζουν την ψηφιακή μετάβαση, χωρίς η κυβέρνηση να έχει δώσει οιοδήποτε σήμα, για τo πώς σκοπεύει να ρυθμίσει το ψηφιακό τηλεοπτικό τοπίο.
 ● ● ●Έκλεισε η συμφωνία του ΑΝΤ1 με την ΤΕΑΜ, για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Europa League την επόμενη τριετία (2012-2015). Η παρουσία των ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο Ευρώπης, είναι το μεγάλο ατού της συμφωνίας.
  ● ● ●Με επώδυνες διαδικασίες πέφτει το Alter. Οι εργαζόμενοι, που συνεχίζουν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, παραμένοντας εντός του καναλιού και έχοντας στον έλεγχό τους τη ροή του τηλεοπτικού αέρα, κατηγορούνται πρωτοσέλιδα από την εφημερίδα του Γ. Κουρή. Στο ΕΣΡ, στο μεταξύ, προσέφυγαν τα τρία σωματεία του κλάδου, ζητώντας να κληθούν για εξηγήσεις επί της διαδικασίας του άρθρου 99, οι εκπρόσωποι της εταιρείας. ● ● ●≪Κλειδωμένη≫ φέρεται να είναι πλέον η συμφωνία του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Θοδωρή Κυριακού, για τις ειδήσεις του καναλιού από την επόμενη χρονιά, αν δεν συμβεί κάποια ανατροπή. Σημειώνουμε ότι ο δημοφιλής άνκορμαν είχε πρόταση και από το κανάλι του ΣΚΑi. Το λουκέτο στο Alter, οδηγεί τα πρώτα ονόματα του καναλιού σε αναζήτηση τηλεοπτικής στέγης.
● ● ●Τον ραδιοφωνικό σταθμό ≪Εν Λευκώ≫, που ανήκε στην εταιρεία του ομίλου Three Dee, μεταβίβασε ο Αντώνης Λυμπέρης. Τον σταθμό εξαγόρασε η εταιρεία FRONTSTAGE SA, της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου. Στο συγκρότημα Λυμπέρη, στο μεταξύ, σχεδιάζεται να κλείσουν, το επόμενο διάστημα, ορισμένοι τίτλοι περιοδικών.
● ● ● Εκτός Μελωδία FM ο μουσικός παραγωγός Χρήστος Παπαμιχάλης, μετά την άρνησή του να υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση αποδοχών.
 ● ● ● Διαλυτικές τάσεις στην ≪Εξέδρα≫ του Μ. Ανδρουλιδάκη. Η εταιρεία που δεν πλήρωσε δώρο στο προσωπικό, παρά μόνο ένα ποσό έναντι, προσέφυγε κατά του συγκροτήματος Μπόμπολα, για χρέη στο τυπογραφείο της Ίριδας.
 ● ● ●Επένδυση για το μέλλον, από τον ΑΝΤ1, που συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο τη διαδικτυακή του τηλεόραση. Η web TV του καναλιού εμφανίζει μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας, και μέσα σε ένα μήνα κατέγραψε δύο εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες. Υψηλή ≪τηλεθέαση≫ στο ιντερνετικό κανάλι έχουν οι νεανικές σειρές βρετανικής παραγωγής, που μεταδίδονται αποκλειστικά στη web TV του ΑΝΤ1.
 ● ● ● Με συμβούλους τέσσερις ξένες και ελληνικές τράπεζες (Rothschild, Lazard, EFG Eurobank και Alpha Bank), ο ΟΠΑΠ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αξιολόγησης online παρόχων παγκόσμιας εμβέλειας, για πιθανή στρατηγική συμμαχία και στην είσοδο στο Διαδίκτυο, εντός του 2012
 ● ● ●Ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thomas Hammarberg, ενημέρωσε την ομοσπονδία ότι το γραφείο του θα ασχοληθεί με το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα. Η έγγραφη αναφορά της ΠΟΕΣΥ περιέγραφε τις συνέπειες που επιφέρει στην ανεμπόδιστη και ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας, η ουσιαστική κατάργηση των όρων αμοιβών και εργασίας και η διαλυτική επίδραση των άρθρων 31 και 37 του νόμου 4024/201.
● ● ● Την πετυχημένη υπερπαραγωγή της HBO, Game of Thrones, εξασφάλισε και θα προβάλλει τη νέα χρονιά η Nova.

Δεν υπάρχουν σχόλια: