mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ευγενικά(!) ζητά ο Φ.Μπόμπολας τη νέα σφαγή στο συγκρότημα

Και νέες μειώσεις μισθών 10%, και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού (ελέω τρόικας) και απολύσεις και να βγάλουν το σκασμό. 
Με τόσο απλό τρόπο έθεσε τα νέα δεδομένα στις εφημερίδες του "Πήγασου" ο Φώτης Μπόμπολας. Αποκαλυπτικό το "ρεπορτάζ" των "Περίεργων εργαζομένων" στο συγκρότημα.


Να τελειώνουμε το μαρτύριο της σταγόνας;

Σε ευγενικό κλίμα έγινε η συνάντηση εργαζομένων του Πήγασου με τον μεγαλομέτοχο του ομίλου Φώτη Μπόμπολα. Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι ισχύει στις περιπτώσεις που οι... πολιορκητές παραδίδουν ένα τελεσίγραφο στους απεγνωσμένους πολιορκημένους, ζητώντας τους (ευγενικά) να παραδοθούν άνευ όρων.
Αρχικά, ο κ. Μπόμπολας απέρριψε κατηγορηματικά (αλλά ευγενικά) όλα τα αιτήματα των συνομιλητών του, οι οποίοι του ζήτησαν να αναβάλει τις αποφάσεις του μέχρι να υπάρξει κατάληξη στη νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα, που αφορά άμεσα τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Στη συνέχεια, διατύπωσε το τελεσίγραφο (πάντα ευγενικά): Ή συναινείτε στις επιπλέον μειώσεις ως τις 15 Γενάρη ή θα προχωρήσω σε μαζικές απολύσεις για να βρω να πληρώσω όσους μείνουν.
Φυσικά, ακόμη και στην περίπτωση που υπογραφούν οι νέες ατομικές συμβάσεις, ξεκαθάρισε ότι απολύσεις θα υπάρξουν, με την προσπάθεια να είναι συναινετικές (πάνω από όλα η ευγένεια). Ούτως ή άλλως δε, προανήγγειλε πως θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση το φθινόπωρο, οπότε δεν αποκλείεται στο τέλος του έτους ή και νωρίτερα, να ζητηθούν νέες μειώσεις.
Πρακτικά, από τους εργαζόμενους του Πήγασου ζητούνται (ευγενικά και πολύ απλά) τα εξής πράγματα: πέρα από τις μειώσεις που έχουν ήδη υποστεί -περί το 20% κατά μέσο όρο, αν συνυπολογιστούν τα κυριακάτικα που κόπηκαν- να πουν "ναι" σε άλλο ένα 10% εδώ και τώρα. Στη συνέχεια, να δεχθούν στωικά το σχεδιαζόμενο από κυβέρνηση-τρόικα τσεκούρωμα του 13ου και 14ου μισθού τους, ήτοι, την περικοπή ενός επιπλέον 15% των αποδοχών τους.

Πρακτικά, έτσι φτάνουμε σε μείον 45-50% σε σχέση με τα όσα έπαιρναν πριν από ένα μόλις χρόνο. Και φυσικά (για να μην χαλάσει το ευγενικό κλίμα), θα πρέπει να μην αντιδράσουν στις απολύσεις των συναδέλφων τους, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα απειληθεί κλείσιμο εντύπων ή άλλων μέσων του ομίλου.

Αναρωτιόμαστε μήπως πρέπει, επιτέλους, να δώσουμε ένα τέλος στο μαρτύριο της σταγόνας. Λύσεις υπάρχουν: η μία είναι να πούμε (ευγενικά και εν λευκώ) στην ιδιοκτησία του ομίλου να μας πληρώνει όσο και, ενδεχομένως, όποτε θέλει, έτσι ώστε να μην πέφτουν έξω τα οικονομικά της και οι συμφωνίες με τις τράπεζες.

Όσο για την άλλη, προτάσεις πέφτουν ήδη στο τραπέζι -αν και οι πάντες διαβεβαιώνουν ότι θα παραμείνουν ευγενικοί ως το τέλος...
"Περίεργοι" εργαζόμενοι του Πήγασου

Δεν υπάρχουν σχόλια: