mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η αίτηση προς το άρθρο 99 της "Ε"

Τα βασικά σημεία της αίτησης ένταξης στο άρθρο 99 της
"Χ.Κ.Τεγόπουλος" δημοσιεύεται στο http://themediaproject.gr/media.php

Περιγράφεται το σχέδιο της εταιρείας εφόσον ενταχθεί στο άρθρο 99 , ζητώντας επιπλέον χρηματοδότηση 16 εκατ. ευρώ και το ποιες συνδεδεμένες εταιρείες της (Mediatel, Mega, κ.λ.π.) θα ενεχυριάσει.

Το πλέον σημαντικό στοιχείο της αίτησης είναι πως η εταιρεία στο πλαίσιο της εξυγίανσης σημειώνει πως θα μεταφέρει τον τίτλο σε άλλη εταιρεία, απαλλαγμένη από τα χρέη και θα βγάζει την "Ελευθεροτυπία" με πολύ λιγότερους εργαζόμενους.

Για το θέμα γράφει η "Παρασκευή&13"

Μεταφορά τίτλου και άλλη εταιρεία για την “Ε”!

Η εκατό και πλέον σελίδων αίτηση της “Ελευθεροτυπίας” στο πρωτοδικείο με την οποία ζητείται η ένταξη της Χ.Κ.Τεγόπουλος στο άρθρο 99 του πτωχευτικού Κώδικα επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους των εργαζομένων. Στο σχέδιο εξυγίανσης που προτείνεται περιλαμβάνεται και η λύση της μεταφοράς του τίτλου της εφημερίδας σε άλλη εταιρεία και η συνέχιση έκδοσης της με πολύ μικρότερο αριθμό εργαζομένων. Η αίτηση της “Ε” για τη λήψη προσωρινών μέτρων κατά των περιουσιακών της στοιχείων ήταν προσδιορισμένη προς συζήτηση χθες Πέμπτη, ημέρα που άρχισε η δεύτερη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων. Πάγιο αίτημα η εξόφληση των δεδουλευμένων. Και η η κύρια εκδίκαση της αίτησης για ένταξη στην προπτωχευτική διαδικασία ορίστηκε για τις 15 Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι με συντριπτική πλειοψηφία στη συνέλευση της περασμένης Τρίτης αποφάσισαν πως δεν συναινούν στη λύση αυτή. Θα κάνουν μάλιστα κύρια παρέμβαση κατά της ένταξης της εφημερίδας στο άρθρο 99. Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 236 έναντι 87 ενώ στη συνέλευση ακούστηκε και η πρόταση να μην μετάσχουν καθόλου οι εργαζόμενοι στην εκδίκαση της αίτησης.
Η “Ελευθεροτυπία” όπως προκύπτει από το εισαγωγικό σημείωμα της αίτησης ένταξης υποστηρίζει πως αντιμετωπίζει “οξύτατη κρίση ρευστότητας” και αν δεν γίνει αποδεκτή η υπαγωγή της στο άρθρο 99 τότε υπάρχει ο κίνδυνος της άμεσης πτώχευσης. Θέση που αναιρείται από την εκτιμήσεις της στο ίδιο εισαγωγικό σημείωμα, πως η εφημερίδα μπορεί να επιβιώσει με πλεονέκτημα την ανεξάρτητη και αδέσμευτη από συμφέροντα, λειτουργία της!

Οι στόχοι της Χ. Κ.Τεγόπουλος

Οι εργαζόμενοι και η πιθανή απώλεια θέσεων εργασίας, όπως συνηθίζεται σε όλες τις περιπτώσεις αιτήσεων προς ένταξη στο άρθρο 99, χρησιμοποιούνται και από την “Ελευθεροτυπία”. Όπως επίσης και η πιθανή απώλεια εσόδων για το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στους στόχους της εταιρείας αναφέρονται: η  ριζική αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού, η αναδιάρθρωση του μετοχικού κεφαλαίου και η αναδιάρθρωση του ενεργητικού της εταιρίας, η αναδιοργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού, η μείωση του λειτουργικού κόστους, η αναδιάρθρωση του τζίρου, η βελτίωση της επιχειρηματικής και οικονομικής  ευελιξίας, η αξιοποίηση  του στρατηγικού πλεονεκτήματος της εφημερίδας. Το σχέδιο πάντως που περιλαμβάνεται στην αίτηση ένταξης προέρχεται από την εταιρεία Grand Thornton, η οποία είχε προτείνει πριν μερικούς μήνες και τη σταδιακή οικειοθελή αποχώρηση των παλαιών συντακτών της “Ε”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: