mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Τη Δευτέρα το σχέδιο για τον "Κόσμο του Επενδυτή"

Ακόμη και οι "απεργοσπάστες" που έβγαλαν πειρατικά το TI VI απλήρωτοι είναι! Αυτό διαπιστώθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας που έκανε έλεγχο στην εταιρεία Modern Times στη Βούλα. Διαπιστώθηκε πως οι έξι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες και πήραν μόνο το μισό χώρο. Τα άλλα μισά τα έδωσε επιτόπου ο εκδότης στη διάρκεια του ελέγχου.
Αυτά και άλλα αποκαλυπτικά δημοσιεύουν οι απεργοί εργαζόμενοι του "Επενδυτή". Ο εκδότης της εφημερίδας Κ.Γιαννίκος δεσμεύτηκε πάντως στο Διασωματειακό πως θα παρουσιάσει τα σχέδια του τη Δευτέρα...


Να γνωστοποιήσει τα τελικά σχέδιά του δεσμεύτηκε ο Κ. Γιαννίκος στο διασωματειακό Στους Modern Times η επιθεώρηση εργασίας…ανακάλυψε το ορμητήριο του «πειρατικού» TIVI 
(αναδημοσίευση από: http://ergazomenoiependyti.wordpress.com/)


 Σε αναμονή μέχρι τη Δευτέρα, και πάντα απλήρωτοι, παραμένουν οι εργαζόμενοι της Best End που βρίσκονται σε απεργία για δεύτερη εβδομάδα. Σε επικοινωνία που είχε το διασωματειακό των ενώσεων του Τύπου με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, ο κ. Κ. Γιαννίκος δεν απάντησε στο θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων, επιμένοντας στη σύνδεσή του με «θέμα αποζημιώσεων», όπως είχε διατυπώσει και σε επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ.
Ο κ. Γιαννίκος, απαντώντας στην έκκληση του διασωματειακού να καταβάλει τα δεδουλευμένα ώστε να λυθεί η απεργία, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά και να επανεκδοθούν κανονικά τα έντυπα της εταιρείας (Κόσμος του Επενδυτή, TIVO, Δίφωνο, Informer), υποστήριξε πως τα σχέδιά του «δεν βρίσκονται σ’ αυτή την κατεύθυνση». Δεσμεύτηκε πάντως να γνωστοποιήσει οριστικά τα σχέδιά του μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι.
 Στο μεταξύ, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η έκδοση και κυκλοφορία απεργοσπαστικού, «πειρατικού» τηλεοπτικού περιοδικού, του TIVI news, σχεδόν πανομοιότυπου με το TIVO, οι εργαζόμενοι του οποίου βρίσκονται επίσης σε απεργία, έγινε έλεγχος από την επιθεώρηση εργασίας στα γραφεία της Modern Times στη Βούλα, τα οποία εμφανίζονται ως έδρα και της εταιρείας που κυκλοφόρησε το «πειρατικό» έντυπο.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε

ότι η εταιρεία Κίνησις Ήχου και Εικόνας που εμφανίζεται ως εκδότρια του «πειρατικού» εντύπου, έχει πράγματι την έδρα της εκεί, με εργαζόμενους από την περασμένη Δευτέρα 6 υπαλλήλους (τεχνικούς και συντάκτες) που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα εργάζονταν στη Best End, ακριβώς για την έκδοση του τηλεοπτικού περιοδικού TIVO. Έτσι, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι καταγγελίες των απεργών της Best End για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η ιδιοκτησία.
 Κατά τον έλεγχο των επιθεωρητών εργασίας στα γραφεία της Modern Times στη Βούλα διαπιστώθηκε επίσης ότι οι εργαζόμενοι και αυτής της εταιρείας ιδιοκτησίας του κ. Κ. Γιαννίκου είναι απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες, ενώ οφειλόταν και το μισό δώρο Χριστουγέννων, το οποίο η διεύθυνση της εταιρείας έσπευσε να καταβάλει επί τόπου, επιβεβαιώνοντας το δημοφιλές ρητό ότι τελικά «λεφτά υπάρχουν….»
 Η συνέλευση των εργαζομένων της Best End ενημερώθηκε για τις εξελίξεις αυτές και ανανέωσε το ραντεβού της για τη Δευτέρα, οπότε θα πάρει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα, εφόσον βεβαίως αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της ιδιοκτησίας, όπως δεσμεύθηκε ο κ. Κ. Γιαννίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: