mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Λουκέτο βάζει η πολυεθνική στη Leo Burnett. Χαμός στην αγορά

ΚΛΕΙΝΕΙ Η LEO BURNETT

(αναδημοσίευση από  Business tooday)

 Μόνο τα τυπικά έχουν απομείνει για την πτώχευση της Leo Burnett καθώς, όπως φαίνεται, η απόφαση του Publicis Groupe είναι απλά θέμα χρόνου να υλοποιηθεί.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, χτες ανακοινώθηκε και επίσημα στους εργαζομένους της Leo Burnett πως άμεσα θα κατατεθεί αίτηση πτώχευσης για την εταιρεία, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστό ποιοι από το υπάρχον δυναμικό θα μετακινηθούν στην Black Pencil, η οποία, όπως φαίνεται, θα λειτουργεί σαν unit της Publicis Hellas και θα στεγάζεται σε γραφεία κοντά στην έδρα της τελευταίας, στην Κηφισιά.



Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί πως πληροφορίες θέλουν τον Mathias Emmerich να έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους του χώρου των media (ΣΕΠΤ, ΕΙΤΗΣΕΕ κ.λπ.), στις οποίες έχει ενη- μερώσει για την ειλημμένη απόφαση για πτώχευση της Leo Burnett, επικαλούμενος υποχρεώσεις που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ και οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από την εταιρεία. Όπως είναι φυσικό, η κίνηση αυτή έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια στην αγορά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η οποία στην ου- σία καλείται να «αποχαιρετήσει» ανεξόφλητες οφειλές της Leo Burnett, που συνολικά εκτιμάται πως αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, σχεδόν βέβαιο θεωρείται πως θα υπάρξουν νομικές ενέργειες σε βάρος του Publicis Groupe, ενώ μεγάλη είναι η πιθανότητα να διαταραχθούν οι σχέσεις συνεργασίας των media και με τις άλλες εταιρείες του διεθνούς ομίλου στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: