mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Απεργία μαζί με όλους τους εργαζόμενους!

Απεργία μαζί με όλους τους εργαζόμενους!
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής των εργαζομένων στα ΜΜΕ στην γενική απεργία, 19-20 Οκτωβρίου, μαζί με τους συναδέλφους μας από όλους τους κλάδους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο αγώνας και τα αιτήματα είναι κοινά, για την ανατροπή του Μνημονίου και της κυβέρνησης.

Θεωρούμε άστοχη και περίεργη την απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του Διασωματειακού για 24ωρη απεργία μία ημέρα νωρίτερα, στις 18 Οκτωβρίου – αν και, όπως είναι αυτονόητο, θα συμμετέχουμε σε αυτή και θα τη στηρίξουμε. Αξίζει, άλλωστε, να θυμόμαστε πως η «μη σύμπτωση» αποτελεί πάγιο αίτημα της εργοδοσίας και του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού...

Τα επιχειρήματα που δήθεν προβάλλονται, για το δικαίωμα της κοινωνίας στην ενημέρωση, είναι τουλάχιστον έωλα, όπως έχει αποδείξει η εμπειρία. Για ποια ενημέρωση μιλάνε, άλλωστε, όταν ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, έχουν μετατραπεί σε φερέφωνα της κυβέρνησης και μέσα κατασυκοφάντησης των αγώνων;

Η θέση μας είναι σαφής: Απεργία μαζί με όλους τους εργαζόμενους και διασφάλιση της πληροφόρησης με έκδοση ολοκληρωμένου απεργιακού φύλλου, στοχευμένων δελτίων ειδήσεων και λειτουργία ιστότοπου – την ευθύνη για τα οποία θα έχει ομάδα από τα μικτά συμβούλια-απεργιακές επιτροπές των ενώσεων. Οι δικαιολογίες ότι δήθεν «είμαστε λίγοι» και «θα μας σαμποτάρουν», δεν πείθουν, ειδικά τον κόσμο του αγώνα.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση της Τρίτης, έξω από την ΕΣΗΕΑ. Επίσης, να δώσουν δυναμικό παρών και στη διαδήλωση της Τετάρτης, στις 10 π.μ. στο Μουσείο, καθώς και στον αποκλεισμό της Βουλής την Πέμπτη.

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι αγωνιστές)

protovouliagiatinanatropi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: