mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Οικονομικά προβλήματα και στον Ελεύθερο Τύπο;

Απροειδοποίητα και δίχως, στη συνέχεια, να δώσει την παραμικρή διευκρίνιση, η ιδιοκτησία της εφημερίδας, Ελεύθερος Τύπος, δεν πλήρωσε τους εργαζόμενούς της. Με μια λακωνική ανακοίνωση που τοιχοκόλλησε ανέφερε ότι η εκκαθάριση του μηνός Σεπτεμβρίου 2011 θα γίνει έως το τέλος του Οκτωβρίου.
Κανονικά, κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει γίνει έως τις 15 του μηνός. Όπως μαθαίνουμε κι άλλες φορές είχαν παρατηρηθεί στην εφημερίδα μικροκαθυστερήσεις στη μισθοδοσία, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται. 
Το γεγονός γεννά αρκετά ερωτηματικά ως προς το εάν διαθέτει η «ναυαρχίδα» της Νέας Δημοκρατίας την κατάλληλη ρευστότητα, ή πλέον, και αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα.

Υπό τις σημερινές συνθήκες βέβαια, που οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς και κλιμακώνεται η ρήξη Σαμαρά-κυβέρνησης, οι δυσκολίες σε αυτή την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, θα αποτελούσαν πλήγμα για τη ΝΔ. Πάντως, τους τελευταίους μήνες, η εφημερίδα έχει προβεί σε σειρά απολύσεων, με κορυφαία αυτήν του πολυβραβευμένου διεθνώς σκιτσογράφου, Μιχάλη Κουντούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: