mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Κόπηκε στον προθάλαμο το Escape...

Κόβεται (;) εκπομπή γιατί πέτυχε στο facebook

 Στον προθάλαμο της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης έμειναν οι προτάσεις για νέες παραγωγές ψυχαγωγίας, καθώς η ΕΡΤ παραμένει ακέφαλη, εξαιτίας της λήξης της θητείας των μελών του ΔΣ. Και ενώ τα στελέχη της βρίσκονται σε δίνη νέων καταγγελιών, και μιας ακόμη παρέμβασης εισαγγελέα για τη συμφωνία του Champions League, μια πληροφορία αποκαλύπτει την άλλη όψη στον τηλεοπτικό πόλεμο.
Ανάμεσα στις προτάσεις για νέους κύκλους εκπομπών, προεγκρίθηκε από την επιτροπή κοστολογίου η νεανική εκπομπή της ΕΤ-1 «Escape». Η πρόταση ήταν να μεταφερθεί η εκπομπή στο πρόγραμμα της ΝΕΤ, μετά το λουκέτο που θα μπει στο πρώτο κρατικό κανάλι. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι το «Escape» δεν θα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των προς έγκριση εκπομπών.


Αιτία γι’ αυτό δεν είναι το μεγάλο κόστος παραγωγής (για το οποίο ήδη έγιναν καταγγελίες).
 Αλλά το γεγονός ότι έχει εξαιρετικά μεγάλη επιρροή και αποδοχή στο κοινό των social media. Στα παρασκήνια της αγοράς, συζητείται έντονα ότι ετέθη ζήτημα από στελέχη των ιδιωτικών καναλιών για τη συνέχιση της εκπομπής, η οποία πλησιάζει τις 100 χιλιάδες «φίλους» στο facebook, προνομιακό χώρο ανάπτυξης web tv των ιδιωτικών σταθμών. Το γεγονός, αποτυπώνει με αποκαλυπτικό τρόπο τους δεσμούς εξάρτησης της ΕΡΤ, η οποία απέχει πολύ από την κατάκτηση του «δημόσιου ρόλου και λόγου» της: ελέγχεται και εγκαλείται, σε κάθε βήμα και απόφασή της, τόσο από τον εκάστοτε πολιτικό προϊστάμενο, όσο και από την ιδιωτική τηλεοπτική αγορά. (αναδημοσίευση από Ισοτιμία Σαββάτου)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μονο και μονο για την αισχροκερδεια του παραγωγου στους δυο μηνες (να μην ξεχνιομαστε 15.000 ευρω το επεισοδιο για χαζοχαρουμενιες, συνολο 1 εκατομμυριο ευρω) η εκπομπη οφειλει να κοπει.

Το αν 100 χιλιαδες εχουν κανει like (προσοχη οχι φιλοι, εχουν κανει απλα like μια φορα στη ζωη τους) με την τηλεθεαση στο 2% δεν ειναι καν κριτηριο τουλαχιστο περα απο τη συνομωσιολογια. Το αγαπημενο σπορ του ελληνα δηλαδη....