mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Το "δελτίο καταστροφής" στα ΜΜΕ

Ποιά είναι η σημερινή κατάσταση στα ΜΜΕ;
Ο κατάλογος μακρύς και "κατασροφικός". τα στοιχεία συγκέντρωσε ο εκπρόσωπος της "Ε" Πάνος Σώκος και ανέβασε στο blog.

Λοιπόν:

-Στον Φίλαθλο οι συνάδελφοι έχουν επίσχεση εργασίας επειδή είναι πολλούς μήνες απλήρωτοι ενώ ο εκδότης Γ. Κουρής ειδοποίησε την Τετάρτη τον εκπρόσωπο ότι θα κλείσει άμεσα την εφημερίδα.


-Στο Άλτερ οι συνάδελφοι κοντά ένα χρόνο τώρα δεν πληρώνονται ή πληρώνονται έναντι χωρίς να φαίνεται φως στο τούνελ.

-Στο Πρώτο Θέμα έχουν γίνει μειώσεις μισθών τον περασμένο Απρίλιο.

-Στο ΔΟΛ (Βήμα, Νέα) την περασμένη εβδομάδα έγιναν 30 απολύσεις - περίπου οι 12 χωρίς την "συναίνεση" των εργαζομένων - και κανείς δεν λέει ότι δεν θα συνεχισθούν οι απολύσεις.

-Στον Πήγασο (Έθνος, Ημερησία, Γκολ) οι απολύσεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και μέχρι στιγμής το προσωπικό έχει μειωθεί κατά 250 άτομα και στόχος του εκδότη είναι να φύγουν άλλοι τόσοι.

-Στο Σταρ έχουν γίνει μειώσεις μισθών κατά 11% με ατομικές συμβάσεις, τις οποίες έχουν υπογράψει 100 συντάκτες, από τους 130.
-Στο ρ/σ του ΑΝΤ1 έχει γίνει μείωση μισθών κατά 15% με ατομικές συμβάσεις.

-Στην ΕΡΤ έχει γίνει τέσσερις φορές μείωση μισθών τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο, ενώ στο ΑΠΕ είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο.

** σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί η εκτεταμμένη στάση πληρωμών σε δεκάδες περιοδικά, η 4ήμερη εργασία στις εκδόσεις Λυμπέρη, οι μειώσεις μισθών από 7% ως και 30% στο Mega, οι μιεώσεις μισθών 10% στο ΣΚΑΙ και οι απολύσεις εκεί.

Το πλήρες ρεπορτάζ:

Ως ένα "δελτίο καταστροφής" χαρακτήρισε συνάδελφος εκπρόσωπος των συντακτών μεγάλης εφημερίδας τη συνεδρίαση του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ που έγινε την Τετάρτη το μεσημέρι. Και δεν είχε άδικο. Για τη συνέχεια
 
http://ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com/2011/10/blog-post_2360.html#comments

Δεν υπάρχουν σχόλια: