mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Για μια διακλαδική πρωτοβουλία στα ΜΜΕ...

ΚΑΛΕΣΜΑ
Για μια διακλαδική πρωτοβουλία των εργαζομένων στα ΜΜΕ
[Αίθουσα του 3ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ, Παρασκευή 1 Οκτώβρη, 6.30μμ]

Συνάδελφοι,
Έχοντας περάσει μια πολύ δύσκολη χρονιά που στα Μέσα Ενημέρωσης (και όχι μόνο) σημαδεύτηκε από διαρκείς επιθέσεις ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα, όλοι γνωρίζαμε ότι από Σεπτέμβρη η κατάσταση θα γίνει ακόμη περισσότερο εφιαλτική. Ήδη από τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, η εργοδοσία κλιμάκωσε τον πόλεμο εναντίον των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αφού προηγουμένως τής έλυσε τα χέρια η κυβέρνηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ με έναν κατακλυσμό νόμων και ρυθμίσεων.
Οι συνάδελφοί μας βλέπουν καθημερινά να απολύονται κατά δεκάδες, να τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών, να μετατρέπονται οι εργασιακές τους σχέσεις, να κατακρεουργούνται όλα τα δικαιώματά τους.
Τα φαινόμενα αυτά, τα περισσότερα Σωματεία του Τύπου εδώ και μήνες τα αντιμετωπίζουν με αμηχανία (στην καλύτερη περίπτωση) ή και αδιαφορία (στη χειρότερη), ενώ δε λείπουν και περιπτώσεις που οι υπάρχουσες Ενώσεις γίνονται τροχοπέδη στο ξεδίπλωμα αγωνιστικών αντιδράσεων. Ακόμα και μία ανακοίνωση καταγγελίας με δυσκολία εκδίδεται, ενώ ούτε λόγος για την οργάνωση ενός πραγματικού αγώνα στα μαγαζιά-επίκεντρα των εργοδοτικών αυθαιρεσιών, ή και γενικότερα, μέσα από διαδικασίες (συνελεύσεις, συζητήσεις κ.α.) που θα εμπλέκουν και θα εμπνέουν τους συναδέλφους να αντισταθούν έμπρακτα.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Νομίζουμε ότι είναι σήμερα επιτακτικό οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να κινηθούμε δραστήρια και μάλιστα σε διακλαδικό επίπεδο. Να ενωθούν στη δράση όλες οι δυνάμεις που στέκονται απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα. Να ενώσουμε όλες τις αντιστάσεις στο χώρο των ΜΜΕ, ανεξάρτητα από ειδικότητα και κλάδο. Να πιέσουμε (όπου μπορεί να γίνει αυτό) τα σωματεία να ξεφύγουν από την αδράνεια. Να δείξουμε την αγωνιστική διέξοδο ως το μόνο τρόπο υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Να προβάλουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη ανάμεσα σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Να ανιχνεύσουμε την προοπτική του Συνδικάτου Τύπου.
Επιδιώκουμε να συναντηθούν όσο περισσότεροι θέλουν και μπορούν, για να προσδιορίσουμε τα επόμενα βήματα μιας διακλαδικής πρωτοβουλίας δράσης και αγώνα που θα βαδίζει στις παραπάνω κατευθύνσεις. Καλούμε σε ευρεία ανοιχτή σύσκεψη στην αίθουσα του 3ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) την Παρασκευή 1 Οκτώβρη, 6.30μμ.

ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΡΓΗΣΕΙ, ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Κώστας Σαρρής - ΕΣΗΕΑ, Αμαλία Αλτίνου - δημοσιογράφος μη μέλος Ενωσης, εργαζόμενη σε διαδικτυακό μέσο, Μαρίζα Θεοτοκάτου - δημοσιογράφος μη μέλος Ενωσης, εργαζόμενη σε διαδικτυακό μέσο,Μωυσής Λίτσης - ΕΣΗΕΑ,Μαρία Λούκα – δημοσιογράφος μη μέλος Ενωσης, εργαζόμενη στο ραδιόφωνο, Γιάννης Κιμπουρόπουλος - ΕΣΗΕΑ,Χρήστος Κουγιτέας - σωματείο ενοικιαζόμενων εικονοληπτών,Ειρήνη Φωτέλλη - ΠΣΥΠΕΡΤ, Χρήστος Μαράντος - ΕΠΠΗΤ, Δημήτρης Αργυροκαστρίτης - Σωματείο Λιθογράφων,Τάσος Αναστασιάδης – ΕΣΗΕΑ
Αντώνης Νταβανέλος – ΕΣΗΕΑ, Γιάννα Σακελαρίου - ΕΠΗΕΑ,Γιώργος Παυλόπουλος – ΕΣΗΕΑ,Γιάννης Ελαφρός – ΕΣΗΕΑ,Βαγγέλης Δεληπέτρος – ΕΣΗΕΑ,Βαγγελιώ Τόλη - ΕΠΗΕΑ,Μανώλης Τρίκας - ΕΤΙΤΑ,Νάσος Μπράτσος - ΕΣΗΕΑ,Πέτρος Πομώνης - ΕΣΠΗΤ,Σταμάτης Νικολόπουλος – ΕΣΗΕΑ,Μαρίνα Μάτζιου – ΕΣΗΕΠΗΝ,Χρήστος Πραμαντιώτης – ΕΣΠΗΤ,Μαίρη Ευθυμιάτου – ΕΣΠΗΤ,Κατερίνα Παρδάλη – ΕΣΗΕΑ,Πέτρος Τσάγκαρης – ΕΣΗΕΑ
Γιώργος Κατερίνης – ΕΣΠΗΤ,Δημήτρης Τρίμης – ΕΣΗΕΑ,Μαρίνα Μεϊντάνη – ΕΣΗΕΜ-Θ
Μάνια Μπαρσέφσκη – ΕΣΠΗΤ,Γιάννης Αγγέλης – ΕΣΗΕΑ,Μιχάλης Σιάχος – ΕΣΗΕΑ,Ματίνα Παπαχριστούδη – ΕΣΗΕΑ,Μπάμπης Μπίκας – ΕΣΗΕΜ-Θ, Δημήτρης Σταμούλης – ΕΣΠΗΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: