mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Έχει λεφτά για αθλητικά δικαιώματα η ΕΡΤ

Επιμένει αθλητικά και πληρώνει η ΕΡΤ

Ηχηρό παρών στις διαπραγματεύσεις για τα αθλητικά δικαιώματα δίνει η κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ, γεγονός που προκαλεί ήδη τριγμούς δυσαρέσκειας στην τηλεοπτική αγορά. Καθώς προβάλλεται η αλλαγή στόχων της ΕΡΤ ΑΕ και γίνεται προσπάθεια περιστολής εξόδων και κόστους, η έντονη εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Champions League την 3ετία 2012-2015 ξάφνιασε και προκάλεσε αντιδράσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι άνθρωποι της κρατικής τηλεόρασης πριν από τη συνάντηση είχαν φροντίσει να πληρώσουν μια δόση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ από τα 9 που χρωστάνε συνολικά στην TEAM για αυτή τη χρονιά. Η πληρωμή του ποσού τη στιγμή που οι άλλοι δικαιούχοι, το ιδιωτικό κανάλι Mega και η Forthnet της Nova, είχαν ζητήσει πρόσφατα μείωση του κόστους κατά 25%, προσέφερε στην κρατική τηλεόραση τον πρώτο λόγο στη διαπραγμάτευση, η οποία θα ξεκινήσει επίσημα τον ερχόμενο Οκτώβριο. Στόχος της TEAM είναι να κλείσει τη συμφωνία μετάδοσης των αγώνων του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2010.
Παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην τηλεόραση αλλά και την εσωτερική γκρίνια για τις ζημιές που αφήνουν πίσω τους οι μεταδόσεις των αγώνων, τα κανάλια θα επιμείνουν στη διεκδίκηση του πλέον εμπορικού και προσοδοφόρου τηλεοπτικού προϊόντος. Και σε αυτούς προβλέπεται να προστεθεί ως νέος παίχτης η πλατφόρμα Conn X TV, η οποία προγραμματίζει την έναρξη της δορυφορικής εκπομπής της τα Χριστούγεννα του 2010.

Νέος παίκτης η Conn-XTV

Η μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα προκαλεί νέα ένταση στην τηλεοπτική αγορά. Πηγές από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αποδίδουν τις νέες πιέσεις που ασκούνται κατά της κρατικής τηλεόρασης στο γεγονός ότι μετέχει ενεργά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων. Κύριο επιχείρημα της ΕΡΤ είναι ότι δεν μπορεί να απουσιάζει από ένα προϊόν που ενδιαφέρει όλο το κοινό. «Παίρνουμε χρήματα από τους πολίτες τώρα πρέπει να τους το ανταποδώσουμε», είναι η θέση που υιοθέτησε και η νυν διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης.
Εκτός από το «παρών» για το Champions League η ΕΡΤ αναμένει τις εξελίξεις στη Super League μετά την πρόταση της Nova για επέκταση της συμφωνίας κεντρικής διαχείρισης για 2+1 έτος ή για 3+1 έτος. Η ΕΡΤ έχει δηλώσει το ενδιαφέρον της να μετέχει στην κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων (στη θέση του ΣΚΑΙ) σε περίπτωση που ενταχθεί σε αυτήν ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη.
Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνει έτοιμη να ανανεώσει τη συμφωνία της με τον Ολυμπιακό και για την επόμενη περίοδο. Παρά το υψηλό κόστος αυτών των δικαιωμάτων, κάτι περισσότερο από 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (9 εκατ. για τον Ολυμπιακό, 2,7 εκατ. για την Ξάνθη συν το κόστος διαφημιστικής προβολής) η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης υποστηρίζει πως έχει πολλαπλάσια οφέλη από τους αγώνες.

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία 18 Σεπτεμβρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: