mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Κίνδυνος για τον ΕΔΟΕΑΠ

** news, η έκδοση της εβδομάδος

Στο κόκκινο ο ΕΔΟΕΑΠ


Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ όπου καταγράφεται δραματική μείωση των εσόδων κατά 35% και 10,96% αντίστοιχα. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ όπου ανακοινώθηκε πως θα ακολουθήσει νέος γύρος περικοπών στον οργανισμό υγείας των ΜΜΕ. Αιτία της μείωσης των εσόδων στα δύο ταμεία, που δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι η μείωση των εσόδων από το αγγελιόσημο εξαιτίας της πτώσης της διαφήμισης το 2010 αλλά και η μη απόδοση των εισφορών από τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ.
Ο ΕΔΟΕΑΠ καταγράφει αύξηση των ασφαλισμένων του, από 16.340 το 2008 το 2009 έχει 17.153 μέλη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται αναμόρφωση του προϋπολογισμού του και είναι βέβαιη η απόφαση για νέες περικοπές στο ταμείο. Ένα από τα βασικά μέτρα που ελήφθησαν είναι ο έλεγχος των υψηλών νοσοκομειακών δαπανών. Ο ΕΔΟΕΑΠ ξεκίνησε τον έλεγχο των δαπανών αυτών, ενώ παράλληλα υπογράφει με τα δημόσια νοσοκομεία και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια νέες συμβάσεις στις οποίες περιλαμβάνεται συγκεκριμένη τιμολόγηση. Σύμφωνα με τις έως τώρα διαπραγματεύσεις, τα δημόσια αλλά και τα περισσότερα ιδιωτικά νοσοκομεία όπως το Υγεία, το Ιατρικό Κέντρο, το Ερρίκος Ντυνάν κ.λπ. έχουν αποδεχθεί τη νέα τιμολόγηση. Υπάρχουν και άλλα, όπως το Μετροπόλιταν, που δεν δέχονται τις νέες τιμές για τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

** Άλλη μια εκπομπή μαγειρικής προστίθεται στη μεγάλη τηλεοπτική κουζίνα. Ο Ευτύχης Μπλέτσας επιστρέφει στο πρώτο του κανάλι, την ΕΤ-3 η οποία επίσης θα εντάξει εκπομπή για φαγητό στο νέο της πρόγραμμα.
** Με τις βεβαιώσεις ανά χείρας βρίσκονται οι περισσότεροι υποψήφιοι για μια σύμβαση εργασίας στην ΕΡΤ. Η περίφημη προκήρυξη για τις 481 θέσεις συμβασιούχων στην κρατική τηλεόραση ελπίζεται πως θα βγει τις επόμενες μέρες.
** Απόρροια πάντως της καθυστέρησης είναι ότι το πρόγραμμα των κρατικών καναλιών θα αρχίσει σταδιακά με όσες έχουν ήδη ανατεθεί. «Το κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη θα ανοίξει την αυλαία των νέων εκπομπών από τις αρχές Οκτωβρίου.
** Δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ο Alpha θα προσφέρει δώρο μια θέση εργασίας στο RTL group στο νικητή της νέας real life εκπομπής του «Αντίο Ελλάδα». Προς το παρόν αναζητά υποψήφιους που εγκαταλείπουν τη χώρα για το εξωτερικό προκειμένου να βιντεοσκοπήσει τις στιγμές προ της αναχώρησης τους.



** Τι ρόλο θα παίξει ο Σπύρος Παπαδόπουλος ως γκέστ στάρ στη νέα σειρά του Mega «Η γενιά των 590 ευρώ»; Θα υποδυθεί τον εαυτό του, παρουσιαστή εκπομπής!
** Το αποφάσισαν για την ΕΤ-1. Σκοπεύουν να βάλουν το «Μένουμε Ελλάδα» χωρίς τον Γιώργο Αμυρά αφού κατεβαίνει υποψήφιος στην Αθήνα, καθημερινά στις 7.00 το απόγευμα και ως τις 9.00 το βράδυ.
** Διευκρινίσεις έδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς για την προβολή των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Τους ενημερώνει ότι αν ένας συνδυασμός δεν στείλει εκπρόσωπο σε τηλεοπτική συζήτηση θα πρέπει να ενημερωθεί το Συμβούλιο για αυτό. Προφανώς για να μην επιβληθούν μετά άδικα πρόστιμα.
** Και επίσης δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει προεκλογικές εμφανίσεις στο Ίντερνετ, με εξαίρεση τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν διαδικτυακά. Για αυτό οι ιστοσελίδεες γέμισαν διαφημιστικά ποψηφίων ανά την Ελλάδα;
**Οι αγώνες των Sky Sport HD 1 και Sky Sport HD 2 θα μεταδίδονται μέσω του iPad παντού από το τέλος Οκτωβρίου, με την εφαρμογή της app που ανακοίνωσε η Sky Deutschland. Το περιεχόμενο εκτός από αγώνες θα περιλαμβάνει αθλητικά νέα και εκδηλώσεις. Την εφαρμογή θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν οι συνδρομητές της πλατφόρμας του Sky, ενώ θα ανακοινωθεί και η τιμολόγηση της νέας υπηρεσίας για τους χρήστες του iPad ως το τέλος του έτους.
** Στη ΝΔ διαμαρτυρήθηκε η Ένωση Συντακτών Θεσσαλονίκης, καθώς επιτράπηκε να γίνει ερώτηση από δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας του Λαγκαδά, υποψήφια στο συνδυασμό Ψωμιάδη, ενώ κόπηκαν όλες οι ερωτήσεις από τα άλλα ΜΜΕ της πόλης.
** Ανανεώθηκε και απέκτησε «υπογραφές» η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το ποντίκι».
** Όχι, δεν ανέβηκε η Βίκυ Καγιά στο περβάζι κεντρικού ξενοδοχείου για τις ανάγκες του σόου Next top model. Το έκαναν όμως τα υποψήφια μοντέλα και πανικοβλήθηκαν.
** 10 εκατομμύρια ευρώ σχεδιάζει να επενδύσει το Al Jazzera στη βαλκανική εκδοχή του αραβόφωνου δικτύου με έδρα το Σεράγεβο. Το Al Jazzera έδωσε 1,2 εκατ. και αγόρασε το βοσνιακό κανάλι NTV 99.
** Περισσότερα από 15 χιλιάδες μέλη έχει ήδη το γκρουπ «Τέρμα η ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ» στο Face book και άλλες 3.600 τουλάχιστον έτερο γκρουπ που επίσης εκφράζει την αντίθεση του για ανταποδοτικό τέλος υπέρ κρατικής τηλεόρασης .

Δεν υπάρχουν σχόλια: