mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Και ξαφνικά πόλεμος για την ψηφιακή της ΕΡΤ

Θα αντιδράσει όπως μαθαίνουμε επίσημα η ΕΡΤ στην επίθεση που δέχθηκε για την έναρξη εκπομπής ψηφιακού σήματος από την Πάρνηθα, σημείο εκπομπής που δεν προβλέπει ο χάρτης της ψηφιακής μετάβασης. Η επίθεση ξεκίνησε, πάλι, από τον ΣΚΑΙ που μετέδωσε πως την είδηση: "Παράνομα χρησιμοποιεί η ΕΡΤ από την Τρίτη βράδυ το Κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας μεταδίδοντας στη συχνότητα 52, ψηφιακά τα προγράμματα της ΝΕΤ, της ΕΤ1, της ΕΤ3 και του Καναλιού της Βουλής.Επίσης, χωρίς να προβλέπεται από τη νομοθεσία, η κρατική τηλεόραση ανέβασε στο 'μπουκέτο' και τα ραδιοφωνικά της προγράμματα, αν και κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στο μεταβατικό χάρτη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.
Με την επιλογή της αυτή, η ΕΡΤ προκαλεί σύγχυση στους τηλεθεατές, αφού εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το παλιό σύστημα, αν και είχε προαναγγείλει πως θα ακολουθούσε το σύστημα της DIGEA με το οποίο θα μεταδίδονται τα προγράμματα των καναλιών εθνικής εμβέλειας".
Η ΕΡΤ άρχισε να εκπέμπει με το σύστημα ΜPEG 2 αντί του MPEG 4, κατάφερε όμως να λειτουργήσει και τον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος ενώ ανέβασε στο "μπουκέτο" και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της. Σύμφωνα με πληροφορίες ενοχλημένος από την δρατηριοποίηση της ΕΡΤ είναι και o Digea παρόλο που οι δυο φορείς ως "πάροχοι δικτύου" θα πρέπει να συνεργαστούν για να προχωρήσει ομαλά η εκπομπή της ψηφιακής βάσει του χάρτη συχνοτήτων της Μετάβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: