mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Οι "Μπαρούφες" των ιδιοκτητών

** στο διάστημα μεταξύ αποστολής και δημοσίευσης της ανακοίνωσης, στο συγκρότημα Νέου Φαλήρου οι απολύσεις έγραψαν τον αριθμό 16. Και έπεται συνέχεια. Είναι που οι ιδιοκτήτες "δεσμεύονται" ότι θα σωθούν θέσεις εργασίας αν γίνουν μειώσεις μισθών. Είναι που οι ...δημοσιογράφοι πιστεύουν πως αν σκύψουν κι άλλο το κεφάλι τους, βαθειά μέχρι το χώμα, θα γλυτώσουν. Αν το κρύψουν μέσα στο χώμα, ίσως είναι καλύτερα. Δεν θα δουν τη "σφαίρα" που θάρθει για αυτούς....

Η τρομοκρατία και η λογοκρισία
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο
(συμμετέχει στο σχήμα
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή)

Σε δυο απολύσεις προχώρησε ο ραδιοσταθμός Σκάι: ενός τεχνικού και του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου – δημιουργού, ανάμεσα στα άλλα, του εξαιρετικά επιτυχημένου «Infowar». Αμφότεροι ήταν ανάμεσα σε εκείνους που δεν είχαν υπογράψει τις ατομικές συμβάσεις για μείωση των μισθών, αρνούμενοι να αποδεχθούν τον υποβιβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς τους. Τα αφεντικά του Σκάι απέδειξαν, έτσι, τρία πράγματα.

• Πρώτον, ότι παρά τις μπαρούφες τους περί ελεύθερης ενημέρωσης, πλουραλισμού και αξιοκρατίας, στο δικό τους μοντέλο για τα ΜΜΕ δεν χωρούν οι αιρετικές φωνές, που εκφέρουν λόγο αιρετικό για το σύστημα. Κάτι που ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που οι παραγωγές τους είναι εμπορικά επιτυχημένες. Η απόλυση του Άρη Χατζηστεφάνου είναι ξεκάθαρα πολιτική απόφαση και συνιστά απροκάλυπτη λογοκρισία, ενδεικτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων που θέλουν να επιβάλουν οι «νταβατζήδες» των ΜΜΕ, η κυβέρνηση και το μπλοκ εξουσίας.
• Δεύτερον, ότι είναι αποφασισμένοι να εκδικηθούν και να συντρίψουν, προς παραδειγματισμό, όποιον αρνείται να σκύψει το κεφάλι στις αποφάσεις τους – όπως είναι η μείωση μισθών κατά 10%, που επιβλήθηκε εκβιαστικά στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Σκάι.
• Τρίτον, ότι οι υποσχέσεις που έδιναν τότε, πριν μερικούς μήνες, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια απάτη – διότι και οι μειώσεις έγιναν και οι απολύσεις θα συνεχιστούν και νέες μειώσεις θα έρθουν.



Προφανώς, τα αφεντικά του συγκροτήματος Αλαφούζου και των υπόλοιπων ΜΜΕ πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα κάνουν ό,τι θέλουν, χύνοντας άφθονο το αίμα των εργαζόμενων για να διασώσουν τη δική τους θέση στην αγορά, αλλά και τα κέρδη που άπληστα σώρευσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Τους πληροφορούμε ότι πλανώνται πλάνη οικτρά. Διότι αυτή η αναμέτρηση μόλις ξεκίνησε – στο τέλος, όμως, δεν θα χαμογελάσουν… Ούτε τα αφεντικά ούτε όσοι τα στηρίζουν, άμεσα ή έμμεσα…


Δεν υπάρχουν σχόλια: