mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Το κείμενο των απεργοσπαστών και ορισμένα ερωτήματα

Με το παρακάτω κείμενο ξαφνικά την Παρασκευή ενεργοποιήθηκαν δημοσιογράφοι που άσχετα με τις δικαιολογίες που προβάλλουν δημόσια, είναι κατά της απεργίας. Το ερώτημα που προς το παρόν μένει αναπάντητο είναι τι στο καλό συνέβη και πήραν μπρος ξαφνικά; Συνελεύσεις έγιναν τις εφημερίδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς, συγκέντρωση (στον Πανελλήνιο) με θέμα τις απεργίες-48ωρες έλεγε η ΕΣΗΕΑ, διαρκείας οι τεχνικοί- έγινε.
Και μέχρι την Παρασκευή είχε ληφθεί η απόφαση ότι οι εφημερίδες, όπως π.χ η Real news ή το Πρώτο Θέμα θα βγούν Πέμπτη.
Άρχισαν κιόλας να ζητάνε κείμενα από τους συντάκτες από την Παρασκευή ή την Κυριακή (σήμερα). Και τα σωματεία, κυρίως των δημοσιογράφων αλλά και των τεχνικών Τύπου, δεν παρουσίασαν κανένα σχέδιο περιφρούρησης της απεργίας στα Τυπογραφεία(εκεί που κανείς δεν απεργεί, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, γιατί έχουν φροντίσει να απολύσουν όλα τα μέλη των σωματείων εδώ και χρόνια), στα Πρακτορεία και στα σημεία διανομής.
Και ενώ τίθενται και σωστά τα ερωτήματα για την επιτυχία της απεργίας όπως αυτό που θέτει σήμερα ο "Παλιός" στο blog της "Συσπείρωσης"
"Δουλεύουμε ή δε δουλεύουμε για την παραγωγή και τη διανομή των “ετεροχρονισμένων” κυριακάτικων φύλλων;" http://syspeirosi.wordpress.com/,
στις εφημερίδες άρχισε να διακινείται το κείμενο στο οποίο καλούνται να υπογράψουν για γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ πριν την απεργία και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ, όπως π.χ τεχνικοί! Τόση πρεμούρα πια...
Το παράδειγμα του Ελεύθερου Τύπου, νομίζουμε ότι είναι το πιο αντιπροσωπευτικό. Κι αυτό γιατί εκεί οι εκδότες συμφώνησαν


ότι δεν θα μειώσουν τους μισθούς, δεν θα κάνουν απολύσεις και δεν θα μειώσουν την αμοιβή της Κυριακής. Και ενώ αυτή η θέση μεταφέρθηκε στα σωματεία και συζητήθηκε στη συνέλευση των δημοσιογράφων, μια μέρα μετά ορισμένοι δημοσιογράφοι άρχισαν να διακινούν το εν λόγω έγγραφο!

Το έγγραφο των υπογραφών που διακινείται ταυτόχρονα σε κανάλια και εφημερίδες

ΠΡΟΣ το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ


ΑΘΗΝΑ 1/4/2011


Λόγω των εξελίξεων στον χώρο του Τύπου, ζητούμε την άμεση σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευση της ΕΣΗΕΑ, πριν από την εξαγγελθείσα απεργία προκειμένου να εκφρασθεί η άποψη των μελών της Ένωσης και να ληφθεί με δημοκρατικό τρόπο απόφαση για τις επόμενες κινήσεις μας.


Ακολουθούν υπογραφές

Δεν υπάρχουν σχόλια: