mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Είπαμε να αναλάβουν δράση οι διευθυντές αλλά στο ΣΚΑΙ το παράκαναν

Σκληρή απάντηση σε ανυπόγραφο κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ http://www.skai.gr/news/greece/
ως "Ψήφισμα των εργαζομένων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ", δίνουν οι εκπρόσωποι στην ΕΣΗΕΑ με επιστολή τους. Απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι "εργαζόμενοι πήραν την απόφαση να μη δεχθούν να ξαναλάβουν μέρος σε απεργιακή κινητοποίηση...", οι εκπρόσωποι καταγγέλλουν πως έγινε πραξικοπηματική και διασπαστική κίνηση, χωρίς να γίνει γενική συνέλευση, χωρίς να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι.
Πριν την ανακοίνωση των εκπροσώπων, δυο μόνο παρατηρήσεις: Στο Έθνος που έγινε αντίστοιχη κίνηση δημοσιογραφικών στελεχών δεν έστειλαν το κείμενο αφού είχε μόνο 14 υπογραφές. Στα "Νέα" είναι βέβαιο ότι όλα κινήθηκαν με περισσότερη ευελιξία και το κείμενο σέβεται τους βασικούς συνδικαλιστικούς κανόνες. Στο ΣΚΑΙ είναι φανερό πως εισήχθησαν νέες πρακτικές και φρασεολογία. Το λόγο μάλλον τον έχει πλέον η ΕΣΗΕΑ, αν φυσικά θέλει να προστατέψει, όχι τους εργαζόμενους μέλη της αλλά τον ίδιο της τον εαυτό. Γιατί και σε άλλα μαγαζιά παλαιότερα, με κάτι τέτοια διατάγματα φτιάχτηκαν αντίπαλα σωματεία, σε αρμονία με τη διεύθυνση.

Η ανακοίνωση των εκπροσώπων

Με μια πραξικοπηματική και διασπαστική κίνηση η οποία μάλιστα δημοσιεύεται στον επίσημο διαδικτυακό κόμβο του ομίλου (www.skai.gr) και η οποία τεχνηέντως αναπαράγεται από blogs και ιστοσελίδες ως “ανακοίνωση των εργαζομένων στο ΣΚΑΙ” μερίδα εργαζομένων στην τηλεόραση θέλει να ορίζει αν και πότε θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι απεργίες στον όμιλο.

Αφορμή της κίνησης αυτής στάθηκε η πρόσφατη απεργία στον ΣΚΑΙ, την Τρίτη 5 Απριλίου 2011, η οποία αποφασίστηκε από το Διασωματειακό, ως η ελάχιστη απάντηση και ένδειξη αλληλεγγύης στους 16 απολυθέντες του ομίλου.

Χωρίς να ερωτηθεί και να ενημερωθεί η πλειοψηφία των εργαζομένων στην τηλεόραση, χωρίς να συγκληθεί και να διεξαχθεί Συνέλευση, αγνοώντας και καταπατώντας το καταστατικό της Ένωσης, εντελώς ανεύθυνα και σε μια περίοδο που οι προφάσεις για το “κακό σωματείο” και τον “καλό εργοδότη” περισσεύουν, οι άγνωστοι-ανώνυμοι συνάδελφοί μας απαξιώνουν το σωματείο, δείχνοντας το δρόμο για την επόμενη απεργοσπασία.

Να ξεκαθαρίσουμε πως:



α) Ποτέ δεν διεξήχθη Συνέλευση των εργαζομένων στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ και πως ποτέ δεν πάρθηκε απόφαση από ένα συντεταγμένο όργανο.

β) Μια μεγάλη μερίδα των εργαζομένων στην τηλεόραση ενημερώθηκε για το δήθεν ψήφισμα από την ιστοσελίδα του ομίλου. Δεν ρωτήθηκε ποτέ, αγνοούσε την ύπαρξή της, ενώ κάποιοι άλλοι καταγγέλλουν ότι εκβιάστηκαν καθώς βρέθηκαν απέναντι στο φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας.

γ) Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι, μέλη και μη της ΕΣΗΕΑ, εργαζόμενοι στην τηλεόραση που διαφωνούν με την παραπάνω ανακοίνωση. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για πραξικόπημα.

δ) Μια υπενθύμιση για τα μέλη και τα μη μέλη της ΕΣΗΕΑ: Κατά την διάρκεια των εκλογών εμείς που εκλέγουμε το Δ.Σ. παράλληλα ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ την Ένωση Συντακτών έτσι ώστε να αποφασίζει για τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις.

ε) Οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ουδεμία σχέση έχουν με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Διαφωνούν κάθετα.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων:

Κωνσταντίνος Δαυλός -Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ-

Λεωνίδας Σακλαμπάνης -Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3-

Δεν υπάρχουν σχόλια: