mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Κάποιοι από τους απλήρωτους "αποκαλύπτουν" το παραμύθι

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή από απλήρωτους εργαζόμενους στην εφημερίδα "Αποκαλύψεις" που ε΄φιασαν στα όρια τους και απαιτούν πλέον τα δεδουλευμένα τους.

Η υπομονή, τα όριά της και η ανεργία

«Κάντε υπομονή, παιδιά, βάλτε πλάτη να βγάλουμε την εφημερίδα. Περιμένουμε να εγκριθεί ένα δάνειο και τότε θα πληρωθείτε όλοι».
Το παραμύθι (γιατί περί παραμυθιού επρόκειτο όπως αποδεικνύεται) του κύριου Κοτρώτσου για τη διάσωση των “Αποκαλύψεων” ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι μισθοί των εργαζομένων καταβλήθηκαν με καθυστέρηση. Τον Σεπτέμβρη η περίοδος αναμονής επιμηκύνθηκε και από τον Οκτώβρη... μην τον είδατε τον μισθό σας!

Εχουμε φτάσει στον Απρίλη και η κατάσταση έχει ως εξής:
-Οι δημοσιογράφοι είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβρη
-Οι διοικητικοί από τον Νοέμβρη
-Οι τεχνικοί από τον Δεκέμβρη

Ολο αυτό το διάστημα ο εκδότης της εφημερίδας επικαλούνταν δάνεια που προσπαθούσε να εξασφαλίσει και επενδυτές που τάχα θα έβαζαν χρήματα για να σωθεί η εφημερίδα, και ζητούσε από τους εργαζομένους να κάνουν υπομονή. «Μέχρι τις γιορτές (τις περασμένες!) θα φτιάξουν τα πράγματα». «Να μπει ο καινούργιος χρόνος και όλα θα τακτοποιηθούν». «Ως τον Μάρτη κάτι θα γίνει, κάντε λιγάκι υπομονή». Λόγια, λόγια, λόγια...

Και οι εργαζόμενοι έκαναν υπομονή (και κάνουν). Και ήρθαν κι άλλοι να δουλέψουν. Ανεργοι από την «Απογευματινή» κι από το «Veto». Εβαλαν πλάτη κι αυτοί. Γιατί στο δίλημμα ανεργία ή απληρωσιά, επέλεγαν το δεύτερο (αλήθεια, υπάρχει πλέον δικαίωμα επιλογής;). Αυτό εξάλλου ήταν και το ισχυρότερο επιχείρημα του εργοδότη: Προτιμάς να είσαι άνεργος; Κάτσε εδώ και κάποια στιγμή θα πληρωθείς.

Ωσπου φτάσαμε στην προηγούμενη εβδομάδα, οπότε ο κύριος Κοτρώτσος ανακοίνωσε ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ζητώντας παράλληλα (αν είναι δυνατόν!) από τους εργαζόμενους να (ξανα)βάλουν πλάτη για να βγουν ακόμα δυο φύλλα της εφημερίδας.



Κατά την προσφιλή του τακτική, έδωσε ακόμα μια ελπίδα, ότι την τελευταία στιγμή ίσως κάποιος επενδυτής βάλει τελικά το χέρι στην τσέπη για να σωθούν οι «Αποκαλύψεις». Επίσης έδωσε και μια... εναλλακτική σε όσους (λίγους) είναι στο μισθολόγιο: Να υπογράψουν καταγγελία σύμβασης για να εξασφαλίσουν ταμείο ανεργίας!!!

Η πραγματική εικόνα της κατάστασης είναι η εξής: Περισσότεροι από ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ θα προστεθούν τις προσεχείς ημέρες στον μακροσκελή κατάλογο των ανέργων, άνθρωποι που στήριξαν με την εμπειρία, τη δουλειά και πάνω απ' όλα με το ΦΙΛΟΤΙΜΟ τους το εκδοτικό εγχείρημα του κύριου Κοτρώτσου και του κύριου Κατσώνη.

Και τώρα ο κύριος Κοτρώτσος αναρωτιέται (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ) γιατί κάποιοι από αυτούς «τόλμησαν» να κάνουν ομαδική καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους...

Οι εργαζόμενοι από τη μεριά τους αναρωτιούνται πού βρίσκονται άραγε τα Σωματεία τους, πώς μπορεί ο κάθε Κοτρώτσος να βγάζει ανενόχλητος μια εφημερίδα για να εξυπηρετήσει τις όποιες φιλοδοξίες του βασιζόμενος στην απλήρωτη και μαύρη εργασία τους και μια μέρα να τους ανακοινώνει ελαφρά τη καρδία «δυστυχώς επτωχεύσατε»...

Κάποιοι από τους απλήρωτους

Δεν υπάρχουν σχόλια: