mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Επιμένουν σε μειώσεις, καταργούν τα κλιμάκια

Στη σκληρή γραμμή των μειώσεων στις αποδοχές και με απαίτηση να καταργηθούν τα κλιμάκια της 2ετίας, εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της ΕΙΤΗΣΕΕ (κανάλια) στην ΕΣΗΕΑ σήμερα. Οι μειώσεις που εμφάνισαν στηρίζονται σε έναν περίεργο αλγόριθμο, πρακτικά όμως η μείωση των μισθών ειδικά στους "νέους" σε προϋπηρεσία δημοσιογράφους της τηλεόρασης (που είναι και οι περισσότεροι) είναι άνω του 20%.
Φυσικά στα πρότυπα των εκδοτών Τύπου ζητάνε μείωση της αμοιβής τις Κυριακές στο 0,75% και φυσικά προαναγγέλλουν απολύσεις (λόγω των συγχωνεύσεων οι οποίες είναι αναγκαίες, κ.λ.π., κ.λ.π. για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Τα band names φυσικά θα υπάρχουν αλλά οι επιχειρησιακές μονάδες θα γίνουν λιγότερες, για να το πούμε με δικά τους λόγια...
Και δεν είναι μόνο αυτά.

Οι ιδιοκτήτες κατά πληροφορίες ζήτησαν να καταργηθούν οι 2ετίες, τα κλιμάκια στη μισθοδοσία και εμφάνισαν μισθούς ανά 4 χρόνια, με κατώτατο τα 1.100 ευρώ. Οι κλιμακωτές μειώσεις γίνονται ποσοστιαία ανά κλιμάκιο 2ετίας, σε μεγαλύτερο ποσοστό σε όσους εργάζονται από 6 ως και 14 χρόνια στην τηλεόραση.
Η συνάντηση στο μεταξύ της ΕΙΤΗΣΕΕ με τους τεχνικούς είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη και θα γίνει σε κλίμα έντασης μετά τη νέα αγωγή που κατέθεσε το Star εναντίον της ΕΤΙΤΑ με την οποία ζητά τη φυλάκιση του προέδρου και του γενικού γραμματέα! Η απεργία στα κανάλια, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που την έκρινε παράνομη, συνεχίζεται με την κάλυψη της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως από σήμερα το πρωί στα κανάλια ετοίμαζαν δελτία γνωρίζοντας(;) ότι η απεργία θα βγει παράνομη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: