mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Τελικά ενόχλησε πολύ η απεργία στα ΜΜΕ

Και όπως είναι φανερό ενόχλησε τόσο τους εκδότες όσο και τους δημοσιογράφους-μάνατζερ. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η αιφνιδιαστική και συντονισμένη επιχείρηση "συνδικαλιστικής" χειραγώγησης των συντακτών στις τρεις εφημερίδες που βρίσκονται στο επίκεντρο εξελίξεων. Αλλού με φόβο και βαρείς χαρακτηρισμούς για τους δημοσιογράφους που με τις απεργίες κάνουν μάγκες τους νεόφερτους ιδιοκτήτες στο Διαδίκτυο, π.χ Γιαννακόπουλος (όπως στο Βήμα). Αλλού με διευθυντικές νουθεσίες, βγάλτε εργασιακή επιτροπή, κάντε ψήφισμα, δηλώστε την αντίθεση σας σε τυφλές απεργιακές κινητοποιήσεις (όπως στα Νέα). Και αλλού με επανάληψη προφορικών δεσμεύσεων πως δεν θα γίνουν μαζικές απολύσεις (όπως στο Έθνος).
Το ρεπορτάζ των συγκεντρώσεων στο http://www.themediaproject.gr/mediatheme.php?id=4137
και το "ψήφισμα" με τις επιφυλάξεις των δημοσιογράφων των "Νέων" στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο http://www.mediablog.gr/archives/12845.



Στο δια ταύτα βρισκόταν η 6ωρη στάση εργασίας που απέδειξε πως η γραμμή των εκδοτών να δείξουν ότι δεν τους νοιάζουν οι 48ωρες απεργίες αφού οι εκδόσεις της Κυριακής βγήκαν κανονικά στα περίπτερα, πήραν τις διαφημίσεις τους ενώ στο μεταξύ είχαν έτοιμα προς έκδοση τα φύλλα της Δευτέρας, ναυάγησε με πάταγο. Έχασαν τη μάχη της αξιοπιστίας κι έμεινε μόνο η εντύπωση πως τα παραδοσιακά Μέσα ενδιαφέρονται για το 1,5 ευρώ της πώλησης και καθόλου για την "ενημέρωση" που προσφέρουν. Ο πάταγος ήταν φαίνεται τόσο μεγάλος που πέρασαν στο plan b. Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της 6ωρης στάσης εργασίας. Και το δικαστήριο έδωσε δίκιο στους εκδότες. Με το σκεπτικό ότι οι εταιρείες τους περνάνε δύσκολα και οι μετοχές είναι υπό επιτήρηση, χαρακτήρισαν τη στάση εργασίας "καταχρηστική".
Πέρα από τη στάση που θα τηρήσει η ΕΣΗΕΑ η οποία "υποσχέθηκε" πως θα γίνει συνεδρίαση του Διασωματειακού σήμερα Τρίτη, έχει μεγάλη ενδιαφέρον πως η κρίση αυτή περιγράφει με ορατά πλέον σύνορα τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο ίδιο το "σώμα" των δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: