mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Τα ΜΜΕ στις μέσα σελίδες*

media news*
(Η έκδοση της εβδομάδας)

**Λύση στον ορίζοντα με πολλές αναγνώσεις και εκτιμήσεις για το ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα συνδράμει στη σωτηρία του δημοτικού σταθμού με τα φιλοολυμπιακά αισθήματα. Η συμφωνία αφορά σε διαφημιστική προβολή με παράλληλη αλλαγή της απογευματινής ζώνης η οποία παραδίδεται στο ποδόσφαιρο. Η διαφημιστική συμφωνία θεωρείται από πολλούς ως το πρώτο βήμα εισόδου του στο ραδιόφωνο αφού με την ισχύουσα νομοθεσία δεν είναι δυνατόν να πουληθεί το σταθμός.
** Κατά 2.940.000 ευρώ αυξήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες μας το μετοχικό κεφάλαιο της Digea παρόχου ψηφιακής τηλεόρασης. Έτσι καθένα από τα 7 κανάλια που μετέχουν στην εταιρεία πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 420.000 ευρώ. Και το ερώτημα είναι, τα έβαλαν τα λεφτά όλα τα κανάλια;
** Μια παράλληλη διαδικασία για τα πεπραγμένα της κρατικής τηλεόρασης όλα τα προηγούμενα χρόνια φαίνεται πως κινείται πέριξ της Ευελπίδων. Οι πληροφορίες έχουν πάρει φωτιά και λένε πως σειρά πρώην αλλά και νυν στελεχών της κρατικής τηλεόρασης καλούνται σε ακρόαση και ανάκριση για σειρά αποφάσεων σε σημαντικές υποθέσεις της ΕΡΤ που αναφέρονται στα πορίσματα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης. Και μέσα σε όλα φημολογείται ότι σύντομα εγκαθίσταται στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ειδικό κλιμάκιο ελέγχου από το υπουργείο Οικονομικών.
**Το ποσό των 3.279.000 ευρώ έφτασαν τα πρόστιμα που υπέβαλε το ΕΣΡ στην τηλεόραση. Επιβλήθηκαν συνολικά 263 χρηματικές κυρώσεις, οι 179 εξ αυτών σε τηλεοπτικούς σταθμούς και οι 84 σε ραδιοφωνικούς.
** Η παραίτηση του Στέργιου Νέζη από τον ΔΟΛ εκτιμάται ως αρχή εξελίξεων στον Οργανισμό. Πληροφορίες αναφέρουν πως συζητήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως και η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής του Οργανισμού.
** Μια επιστολή του Θέμου Αναστασιάδη για καθυστερήσεις πληρωμών της παραγωγής της εκπομπής του «Όλα», έβαλε φωτιά στον ΑΝΤ1. Παρ’ όλο που επιχειρήθηκε να κατέβουν οι τόνοι και από το κανάλι επιτάχυναν τις διαδικασίες να βγει το κονδύλι πληρωμής για την εταιρεία του Θ. Αναστασιάδη, η δημοσιοποίηση της απαίτησης άνοιξε τις πληγές της τηλεόρασης. Πολλές εταιρείες παραγωγής βρίσκονται στην αναμονή για να πάρουν τα χρήματά τους για προγράμματα που έχουν παραδώσει πέραν του εξαμήνου.


**Μετά τις «Αττικές Εκδόσεις» που προχώρησαν σε απολύσεις παρά τη μείωση κατά 15% στις αμοιβές, ένταση προέκυψε και στην ΙΜΑΚΟ. Οι 9 απολύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία, σύμφωνα με τον Πέτρο Κωστόπουλο είναι μόνο η αρχή για το συγκρότημα.
** Η απόφαση για μείωση κατά 10% των μισθών στο ΑΠΕ (δεν έχει καταχωρισθεί ως ΔΕΚΟ αλλά παραμένει ως επιδοτούμενος φορέας στη Γενική Κυβέρνηση) έφτασε ως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν, ζητώντας το σχόλιό της για τα ποια ένδικα μέσα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι ενάντια στην απόφαση αυτή. Στο ΑΠΕ όπου επικρατεί κλίμα έντασης, οι στάσεις εργασίας θα συνεχιστούν.
** Η μάχη που λέγαμε για τη δημοσίευση των ισολογισμών ξέσπασε. Δεκαεπτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή ζητώντας να καταργηθεί η υποχρεωτική δημοσίευση στον Τύπο. Η κυβέρνηση απέφυγε να λάβει ευθέως θέση, παραπέμποντας για τις αλλαγές στο νέο νόμο για τις κρατικές καταχωρίσεις, ενώ η ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε νέα απόπειρα ελέγχου της πληροφόρησης.
** Παρά τις δεσμεύσεις ότι δεν θα γίνουν απολύσεις μετά τη μείωση κατά 10% των μισθών σε όλο το προσωπικό του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού ΣΚΑΪ, ανακοινώθηκαν 16 απολύσεις εργαζομένων.
** Με επιστολή του στη διοίκηση της ΕΡΤ επιβεβαίωσε αυτό που λεγόταν όλες τις προηγούμενες μέρες ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου. Αρνήθηκε να προσληφθεί ως συμβασιούχος ενός έτους, προτιμώντας να μείνει στο ραδιόφωνο του Nine. Όπως λέει μάλιστα, ο σχεδιασμός της κρατικής τηλεόρασης προέβλεπε να παρουσιάζει εναλλάξ με άλλους 3 δημοσιογράφους μια πολιτική εκπομπή την εβδομάδα. Εκτός από τον Μπ. Παπαπαναγιώτου άλλοι δυο δημοσιογράφοι δεν αποδέχτηκαν την πρόσληψή τους.
** Οι ενδυματολογικές υπηρεσίες στην εκπομπή «Έχει γούστο» της Μπήλιως τσουκαλά στη ΝΕΤ κοστίζουν 1.900 ευρώ το μήνα. Και η επιλογή του καταστήματος που κέρδισε τελικά τον διαγωνισμό της ΕΡΤ είναι η εταιρεία NOTOS COM που κατέθεσε την καλύτερη προσφορά. Στο διαγωνισμό, σύμφωνα με την απόφαση της διεύθυνσης προμηθειών, κατέθεσαν προσφορές δυο ακόμη γνωστές φίρμες ρούχων αλλά με υψηλότερο κοστολόγιο. Και στο πλαίσιο των περικοπών επιλέχθηκε η φθηνότερη προσφορά.
** Εντός του 2011 προβλέπεται να αρχίσει η συνεργασία μεταξύ ΕΡΤ-ΡΙΚ και του ειδησεογραφικού Euronews για ειδική ζώνη εκπομπών στην ελληνική γλώσσα. Την είδηση έδωσε το ΡΙΚ στην Κύπρο παρουσιάζοντας τα σχέδια του για το 2011.
** Χάνει την έδρα της η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (ΕΑΞΤ) μετά από 30 χρόνια. Το υπέροχο νεοκλασικό της οδού Ακαδημίας 18 πουλήθηκε από την Αγροτική Τράπεζα σε εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων και έτσι οι ανταποκριτές ξένου Τύπου αναγκάζονται να μετακομίσουν σε άλλο κτίριο.
** Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC έκλεισε η ΕΡΤ για την 3ετία 2011-2013 έναντι ποσού 100 χιλιάδων ευρώ, απόφαση που ικανοποίησε τους φίλους του αυτοκινήτου.
** Τη «Διακήρυξη των Βρυξελλών για τη Διά Βίου Μάθηση στην Εκπαίδευση στα Μέσα» υπέγραψε ως συμμετέχων partner το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων.
** Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η εξειδικευμένη ημερίδα για την on line διαφήμιση που οργάνωσε ο Google για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του AdSense με καλεσμένους περίπου 10 εκδότες από ελληνικά sites και blogs.
** Προχωρούν όπως όλα δείχνουν οι ετοιμασίες για την κοινή εκπομπή των σημάτων των τηλεοπτικών σταθμών μέσω του δικτύου του Digea. Τα κανάλια μελετάνε την προσφορά βρίσκοντας πως θα μειώσουν κατά περίπου 50% το κόστος εκπομπής σήματος τους.
** Μετά την πλατφόρμα του BBC και της Deutsche Welle στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί και η ελληνική εκδοχή της «Φωνής της Ρωσίας». Στη διεύθυνση http://greek.ruvr.ru/about.html η ειδησεογραφία ενδιαφέροντος Μόσχας και πολλά ακόμη θέματα.
** Έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα ο Θ.Φιλιππόπουλος που ζητούσε να κηρυχθούν οι απεργίες της ΕΣΠΗΤ και της Ένωσης Λιθογράφων παράνομες.
** Ο Γρηγόρης Αντωνιάδης της Ελαΐς Unilever Hellas επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΔΕ. Στο νέο ΔΣ της Ένωσης εξελέγησαν οι Αγγελική Μαρκοπούλου, Γιώργος Καλούδης, Βασίλης Αντωνίου, Γιάννης Αθανασιάδης, Αλεξία Αναγνωστοπούλου, Κατερίνα Βλάχου, Γιώργος Καράμπελας, Χάρης Κονίνης, Υβέτ Κοσμετάκου και Τζελίνα Κουκουμέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: