mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Στην ΕΡΤ ταιριάζει ο ρόλος της ...ΥΕΝΕΔ

Από το Ποντίκι- media

Η ΕΡΤ επιστρέφει στη νοοτροπία του 1990!


Η μετονομασία της ΝΕΤ FM σε Πρώτο Πρόγραμμα, λίγες μέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, έχει τη δική της σημειολογία για το παρόν και το μέλλον της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. 
Η κρατική τηλεόραση υπό τον ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο και την απευθείας εποπτεία της ομάδας επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στην ενημέρωση, επιστρέφει με σταθερά βήματα στη δεκαετία του 1990.
Τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές ελέγχονται πλήρως και προκαταβολικά από «επιτροπές λογοκρισίας» που στοχεύουν στην ένταξη της ΕΡΤ στην προμετωπίδα της προπαγάνδας της Ν.Δ. Οι συμβασιούχοι, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις αρχές Φεβρουαρίου, ετοιμάζονται για την απόλυσή τους, τη στιγμή που στο ραδιομέγαρο θα εισέλθει η νέα στρατιά των μπλοκάκηδων. Είτε απευθείας στην ΕΡΤ είτε μέσω των μεικτών τηλεοπτικών παραγωγών. Ενώ το Δ.Σ. της εταιρείας διαβεβαίωσε τις συνδικαλιστικές Ενώσεις πως θα δώσει «μάχη» για τη διατήρηση των νυν συμβασιούχων, έχει ήδη αποδεχθεί πως ο αριθμός των συμβάσεων εργασίας θα μειωθεί κατά 20% σε σχέση με το 2012. Αντί δηλαδή για 350 θέσεις εργασίας συμβασιούχων του 2012 θα ανακοινωθεί η κάλυψη για 280 θέσεις εργασίας το 2013. 
Οι περαιτέρω ανάγκες της ΕΡΤ προβλέπεται να καλυφθούν με «εξωτερικούς συνεργάτες» με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ΕΡΤ περιμένει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση από τον αρμόδιο υπουργό Σίμο Κεδίκογλου. Επιστρέφει έτσι στο καθεστώς κομματικής ομηρίας με τη διοίκηση να ορίζει το ύψος της αμοιβής των εξωτερικών συνεργατών με τα δικά της κριτήρια.
Μέχρι τότε οι ημέτεροι βολεύονται στις νέες εκπομπές. Η κρατική τηλεόραση έδωσε το πράσινο φως για τις μεικτές τηλεοπτικές παραγωγές, οι οποίες είχαν καταργηθεί μετά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις ως πηγή γέννησης σκανδαλωδών αναθέσεων και διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Μετά την καθημερινή εκπομπή της Ανθής Σαλαγκούδη «136», η οποία ως «ενημερωτική» δόθηκε σε εξωτερική εταιρεία παραγωγής με κόστος άνω των 300 χιλιάδων ευρώ για 60 εκπομπές, προετοιμάζεται ένα ακόμη καθημερινό δίωρο, πολιτιστικού χαρακτήρα. Στη νέα εκπομπή, που θα δοθεί επίσης σε εξωτερική εταιρεία παραγωγής, υπάρχει ρόλος για τον... εξωτερικό συνεργάτη Χρήστο Φερεντίνο. 

Στον αντίποδα αυτής της τακτικής η διοίκηση της ΕΡΤ υποστηρίζει πως στα δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ θα αξιοποιήσει τους «αναξιοποίητους εσωτερικούς συντάκτες της»! Απάντηση που σχετίζεται άμεσα με το μέλλον της κεντρικής παρουσιάστριας του δελτίου Έλλης Στάη, της οποίας η σύμβαση λήγει σε έναν μήνα. Για τη θέση του/της επόμενου/ης παρουσιαστή/τριας του κεντρικού δελτίου της ΝΕΤ στο μεταξύ έχει ανάψει για τα καλά η εσωτερική μάχη στο κομματικό επιτελείο της Ν.Δ. Στην ουρά για τις δικές τους εμφανίσεις σε εκπομπές της ΕΡΤ αναμένουν και οι υπόλοιποι νεοπροσληφθέντες με σύμβαση Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, όπως ο Παύλος Παπαδημητρίου, ο οποίος προορίζεται για την «Αθλητική Κυριακή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: