mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Προς απεργίες στον ΔΟΛ

Η εισήγηση και πρόταση των εργαζομένων του ΔΟΛ μετά τις τελευταίες εντολές απόλυσης στην εταιρεία. Αναμένεται η απόφαση της ΕΣΗΕΑ και των άλλων σωματείων και ενώ είναι "ανοιχτό" το πρόγραμμα των υποχρεωτικών απολύσεων στα "Νέα". 

Για ΔΣ ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ

1/12/2012

Συνάδελφοι,

Όπως ξέρετε, άρχισε πρόγραμμα μαζικών απολύσεων στον ΔΟΛ.

Ξεκίνησε από το Βήμα (τα ένθετα) και αφορά συντάκτες, διοικητικούς και τεχνικούς -καθώς και το γραφείο της Θεσσαλονίκης, όπως και μία απόλυση από τις “Διακοπές”.
Ο αριθμός τους είναι τουλάχιστον 10 (για τους οποίους έχω την επιβεβαίωση και τα ονόματα). Αλλά πέρα από τις απολύσεις αυτές και άλλες ίσως που έρχονται από αύριο, υπάρχει και ευρύτερο πρόγραμμα διωγμού εργαζομένων που ανακοινώθηκε επισήμως καταρχήν στα Νέα και κατόπιν και στο Βήμα (έχετε μια πρώτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο των Νέων, συνάδελφο Κώστα Ντελέζο, από την επιστολή του με αρ.πρωτ. ΕΣΗΕΑ 3135/26-11-12), που χοντρικά συνίσταται στην απειλή “φύγετε τώρα χωρίς φασαρίες με την αποζημίωσή σας, αλλιώς θα εφαρμόσουμε το νέο μνημόνιο και θα απολυθείτε με κάτι σαν το ένα τρίτο της αποζημίωσής σας”.
Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ, αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τα σωματεία μας να οργανώσουν αμέσως απεργία έως ότου η εταιρεία πάρει πίσω αυτές τις απολύσεις.

Σας κοινοποιώ την απόφασή μας.

Τάσος Αναστασιάδης
εκπρόσωπος του Βήματος την ΕΣΗΕΑ

Υ.Γ. Επισημαίνω ότι λόγω της έκτακτης κατάστασης, εκπροσώπησα -μετά από συνεννόηση μαζί τους- και τα δύο άλλα μέλη του Μεικτού της ΕΣΗΕΑ, δηλαδή τον εκπρόσωπο των Νέων (λόγω ασθένειας) και του Βήματος FM (λόγω εισαγωγής στην εντατική του πατέρα του).

Ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων στον ΔΟΛ, 30/11/2012


Γενική Συνέλευση εργαζομένων στον ΔΟΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Σήμερα 30/112/20112 μετά απο τις μαζικές απολύσεις που ανακοίνωσε η διοίκηση του ΔΟΛ, όλοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, Διοικητικοί Τεχνικοί), συγκάλεσαν γενική συνέλευση με παρουσία των σωματείων.

Η Γ.Σ. δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι είναι ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων τους και είναι αποφασισμένοι να τους υπερασπιστούν έμπρακτα με απεργιακές κινητοποιήσεις έως ότου η εταιρεία τις πάρει όλες πίσω.

Εισηγούνται στα σωματεία να πάρουν άμεσα την απόφαση για κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στον όμιλο του ΔΟΛ.

Επιπλέον, διατυπώθηκε και το αίτημα να υπάρξουν διαδικασίες συγκροτημένου ελέγχου των επιχειρηματικών επιλογών καθώς και διάλογος για το προϊόν της ενημέρωσης.



Εκ μέρους της Συνέλευσης

οι εκπρόσωποι εργαζομένων
Αναστασιάδης Τάσος
Σακελλαρίου Γιάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια: