mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Στάση εργασίας και απόφαση για την Κατεχάκη

Στις 10.00 το πρωί η ΕΡΤ κατεβάζει τα ρολά της ενημέρωσης. Η στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί ως τις 3.00 το μεσημέρι και η προγραμματισμένη διαδήλωση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής  είναι η πρώτη κινητοποίηση μετά την υποστολή της σημαίας των απεργιακών κινητοποιήσεων, με αίτημα την παραμονή των συμβασιούχων και τη μη εκχώρηση του οικοπέδου της Κατεχάκη στο υπουργείο δημόσιας τάξης. Σήμερα το ΔΣ της ΕΡΤ καλείται να συζητήσει για το οικόπεδο της Κατεχάκη, για την απόφαση δηλαδή της γενικής συνέλευσης της εταιρείας (λέγε με Στουρνάρα) που εκχωρεί την περιουσία της στον Ν. Δένδια.
Τα στελέχη της ΝΔ επιφορτισμένα με τον πλήρη έλεγχο στο τι και πως μεταδίδεται από ειδήσεις και εκπομπές για μια πλήρως υποταγμένη και εξαρτημένη τηλεόραση, θα ανακοινώσουν και πάλι "πόλεμο" στα συμφέροντα των εργαζομένων. Και την ίδια ώρα θα στέλνουν τα μπιλετάκια τους στη διοίκηση για το ποιοι πρέπει να προσληφθούν ως σύμβουλοι, κ.λ.π. και με τι μισθό...
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, συμβασιούχοι κατ΄ανάγκη της θεσμικής πραγματικότητας προηγούμενων κυβερνήσεων και κατάστασης, βρίσκονται στον προθάλαμο της απόλυσης. Για τους άλλους, του μόνιμους, πολλοί από τους οποίους θεωρούν και πιστεύουν πως θα σωθούν, ετοιμάζονται οι διαπιστωτικές πράξεις. Ίσως να τους διέφυγε ότι το ΔΣ της ΕΡΤ έχει ήδη αποφασίσει πως θα μετάσχει στη διαδικασία "αργίας" για το μόνιμο προσωπικό. Κι αφού όλα συνδέονται, στον παρανομαστή βρίσκεται η υποταγή της διοίκησης σε όλες τις καταστροφικές για την ΕΡΤ αποφάσεις της τριτοκομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Υφαρπαγή ανταποδοτικού, ενιαίο μισθολόγιο, τέλος οι υπερωρίες, μείωση κόστους κατά 27%, εκχώρηση ακίνητης περιουσίας. Αλλά στο ραδιομέγαρο έχουν θέματα να ασχοληθούν οι της κυβέρνησης. Αν θα μετάσχει το μαγαζί στο πανηγύρι της Eurovision...

Το κάλεσμα των τριών ομοσπονδιών για τη σημερινή συγκέντρωση.

Με γενική συμμετοχή στην 5ωρη στάση εργασίας στην ΕΡΤ, που έχουν κηρύξει οι τρεις Ομοσπονδίες δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων (ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ) θα απαντήσουν, στις όποιες διαλυτικές προθέσεις για το δημόσιο φορέα ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι την Τετάρτη 12-12-2012 από 10.00-15.00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας:

 Για την καθυστέρηση υπογραφής ΣΣΕ με ουσιαστικό διάλογο, όπως έχει δεσμευτεί η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, μετά τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων κατά 35%.
 Για τις επικείμενες απολύσεις των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, καλώντας την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα τροπολογία που θα προβλέπει την παραμονή των συναδέλφων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 Για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της ΕΤ1 στο υπουργείο Δημόσιας τάξης, γεγονός που σηματοδοτεί τη συρρίκνωση και απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την παραχώρηση της παραγωγής τηλεοπτικού προϊόντος σε ιδιώτες.
 Για τη μείωση των προϋπολογισμών παραγωγής προγραμμάτων.
Η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00, κατά την ημέρα της στάσης εργασίας στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ, επί της οδού Κατεχάκη.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να μεριμνήσουν για την επιτυχία της στάσης εργασίας και τους συναδέλφους της ΕΡΤ να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Οι τρεις Ομοσπονδίες (ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ) των εργαζο-
μένων στο χώρο της Ενημέρωσης διακηρύσσουμε γι άλλη μια φορά ότι θα μας βρει αγωνιστικά αντίθετους κάθε απόπειρα συρρίκνωσης της ΕΡΤ ως ανεξάρτητου δημόσιου φορέα ενημέρωσης και μετατροπής του σε βήμα κυβερνητικής προπαγάνδας.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: