mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

To Πάσχα του μνημονίου δεν θέλουν μάρτυρες

Σόου κυβερνητικής ενημέρωσης χωρίς αυτόπτες μάρτυρες 

( αναδημοσίευση από το Δρόμο της Αριστεράς)

Ο Γολγοθάς του ελληνικού λαού φέτος είναι μια παραγωγή του Reuters και στους τίτλους τέλους στο σόου προκήρυξης των εκλογών της 6ης Μαΐου στην κορυφή του Μαξίμου, αναγράφονται τα ευχαριστήρια: "Στις ομάδες των ΜΑΤ, τους καναλάρχες, τους εκδότες, τους μεγαλοδημοσιογράφους πρωταγωνιστές στα καθημερινά θρίλερ απόκρυψης, συκοφάντησης, τρομοκράτησης". The end;
Στους πρόποδες του μαρτυρίου τεχνικοί τηλεόρασης κρατώντας σβηστές τις κάμερες τους, τρέχουν σε δικαστικές αίθουσες για να ακούσουν από χείλη τυφλής δικαιοσύνης πως κι αυτή η απεργία τους είναι παράνομη. Α, σε αυτό το Πάσχα του μνημονίου δεν έχει δικαίωμα ο εργαζόμενος τηλεόρασης να διεκδικήσει τη δουλειά του.
Στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, Γραμματείς και Φαρισαίοι φορώντας μανδύα παραλλαγής δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας απ΄ έξω, υποταγής σε σκληρές κομματικές γραμμές πράσινου και μπλε χρώματος από μέσα, πιέζουν τους συνδικαλιστές τεχνικούς καμεραμεν της ΕΡΤ να μοιράσουν την εικόνα του Πιλάτου -έως χθες πρωθυπουργού- Λουκά Παπαδήμου σε όλα τα κανάλια. Πουλώντας τους συναδέλφους τους χωρίς καν τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας. Δεν το έκαναν.
Στη είσοδο της «ναού» Μαξίμου κείτονται κατάχαμα σβηστές φωτογραφικές μηχανές, σαν αναμμένα κεράκια αλληλεγγύης στον πρόεδρο της Ένωσης φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο που από τύχη μοναχά του ενός χιλιοστού κέρδισε τη ζωή του. Ο ένοχος ΜΑΤ-ζής, μέλος εκλεκτής διμοιρίας του «μαύρου ρόμβου», χωρίς διακριτικά, ονόματα και αριθμούς παραμένει καλά φυλασσόμενος στη σιωπή των πολιτικών προϊστάμενων του. Τα ντοκουμέντα, τα στοιχεία θα ξάφνιαζαν. Είναι η ίδια ομάδα που χτύπησε δημοσιογράφους. Η ομάδα που έριξε τη φονική χειροβομβίδα κρότου λάμψης, όπλο στρατιωτικής χρήσης όπως λέει το πιστοποιητικό κυκλοφορίας της, στον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο. Οι άνδρες που χτυπάνε ανεξέλεγκτα, ιδιαίτερα βίαια, διαδηλωτές κάθε ηλικίας. Αυτά τα στοιχεία θα κινητοποιούσαν. Αν κατάφερναν να γίνουν δημόσια. Δεν γίνονται. Οι πραιτοριανοί της ενημέρωσης φροντίζουν επίμονα για αυτό.
Η πολιτική και αστυνομική ηγεσία εξέφρασε, εκφράζει συνεχώς τη λύπη της. Δίνει ευχές. Για τα διόλου τυφλά, καλά προσχεδιασμένα χτυπήματα εναντίον ανθρώπων της ενημέρωσης. Η διαταγή ήταν σαφής, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Διαλύστε την ομάδα των δημοσιογράφων, των φωτορεπόρτερ. Να σβήσουν τα μάτια της κάμερας, να κλείσουν τα αυτιά των μικροφώνων, να κοπούν τα χέρια σε χαρτί και ταμπλέτες. Να εξαφανιστούν τα πειστήρια του εγκλήματος, της διαρκούς Σταύρωσης του ελληνικού λαού, της κοινωνίας.
Η υπογραφή της τηλεοπτικής κάλυψης στο διάγγελμα Παπαδήμου από το διεθνή ειδησεογραφικό πρακτορείο του Reuters την ημέρα της απεργίας των τεχνικών της τηλεόρασης, είναι ένα ακόμη δείγμα ως που μπορούν να φθάσουν κυβερνώντες και πολιτικά κόμματα για τη φίμωση των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Ανάσταση!
Την ώρα που η κυβέρνηση πανικόβλητη ζητούσε κάλυψη από διεθνή Μέσο για να βγουν στην τηλεόραση, εντός και εκτός Ελλάδας, κυρίως προς τα αφεντικά της σε Ε.Ε και ΔΝΤ, οι δηλώσεις προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών, σωματεία, συνδικαλιστές, αγωνιστές κατήγγειλαν και αποκάλυπταν την προσχεδιασμένη επίθεση εναντίον του Μάριου Λώλου και άλλων δημοσιογράφων στη διαδήλωση της 6ης Απριλίου.
Έξω από το Προεδρικό μέγαρο σηκώθηκαν πανό για τους «εχθρούς» της πραγματικής ενημέρωσης. Και την ίδια ώρα οι τεχνικοί της τηλεόρασης απεργούσαν ενάντια στην κατάργηση των όρων άσκησης του επαγγέλματος τους, με απόφαση υπαγορευμένη από τους καναλάρχες στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Όχι. Αυτή η Σταύρωση των εργαζομένων στα ΜΜΕ δεν θα είναι εύκολη για αυτούς.

Ματίνα Παπαχριστούδη
(από τη στήλη Media-λογώντας)


Δεν υπάρχουν σχόλια: