mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Μαλλιά κουβάρια για την ΕΡΤ και τα κέρδη της

Η απορία γιατί η διοίκηση της ΕΡΤ επιχείρησε για δεύτερη φορά να περάσει από το διοικητικό συμβούλιο τη μείωση με­τοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και τη χορήγηση ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ στο Υπουργείο Υγείας για τη στήριξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», λύθηκε την περασμένη Πέ­μπτη. Ενώ σε μια θυελλώδη συνάντηση των μελών της διοίκη­σης, έγινε γνωστό πως το δικαστήριο δικαίωσε την ομοσπονδία των εργαζομένων.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των δυο παραπάνω αποφάσεων. Μια μέρα πριν ωστόσο ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής εξήγγειλε πως η κυ­βέρνηση αναμένει την πρώτη δόση 5 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία από τη μείωση κεφαλαίου της ΕΡΤ και το ποσό των 3 εκατ., το οποίο και ενέταξε στο πλαίσιο της «επιστροφής των χρημάτων από το ανταποδοτικό τέλος στους πολίτες λόγω των συνεχιζόμενων απεργιών». Δηλαδή η ΕΡΤ διαθέτει τα κέρδη της εταιρείας στα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας τα οποία εμφανίζονται -προεκλογικά- να κάνουν έργο για τον πολίτη. Με τα λεφτά των πολιτών.
Την αναμφισβήτητη αυτή αντίφαση κα­τανόησε η Νέα Δημοκρατία. Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ ο τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου με επιστολή του στα μέλη της διοίκησης απηύθυνε έκκληση να μην ψηφίσουν, ένα μήνα πριν τις εκλογές, την απο­μείωση μετοχικού κεφαλαίου της κρατικής τηλεόρασης και το κλείσιμο των επίγειων ψηφιακών καναλιών Πρίσμα+ και Σινε­σπόρ+.
Τα δυο ψηφιακά κανάλια στο μεταξύ έχουν ήδη βάλει λουκέτο αφού τη θέση τους από την περασμένη εβδομάδα πή­ραν το γερμανικό Deutsche Welle και το βρετανικό BBC World.
Το επόμενο βήμα της ΕΡΤ είναι μετέωρο εν μέσω σκληρών καταγγελιών για τη διαχείριση της εταιρείας. Οι αποκαλύψεις για το κόστος των εσωτερικών παραγωγών που έφτασαν στη Βουλή με ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημού­λη, έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα.

(αναδημοσίευση από "Ισοτιμία" Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια: