mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Επόμενη φάση εκδοτών: Διαλύουμε το συνδικαλισμό

Η εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ για την απόλυση της Γ.Σακελαρίου και τις νέες απολύσεις στον ΔΟΛ

Η εργοδοσία του ΔΟΛ προχώρησε την Παρασκευή 30/3 στην απόλυση της συναδέλφου Γιάννας Σακελλαρίου -εκλεγμένης εκπροσώπου των διοικητικών εργαζομένων (ΕΠΗΕΑ) στον όμιλο, αλλά και σε 6 ακόμα άδικες και καταχρηστικές απολύσεις συναδέλφων μας.
Ιδιαίτερα η συνδικαλιστική δίωξη-απόλυση της Γιάννας Σακελλαρίου, -μητέρας 2 παιδιών που εργάζεται στον όμιλο για 22 χρόνια, χωρίς να μπορεί να της προσάψει όλα αυτά τα χρόνια κανείς διευθυντής το παραμικρό για τη δουλειά της- είναι καταφανώς παράνομη, καταχρηστική, εκδικητική και τρομοκρατική, καθώς είναι από τις γυναίκες που έχουν πρωτοστατήσει και πρωτοστατούν στην αντίσταση των εργαζομένων στο ΔΟΛ, αλλά και σ’ όλα τα ΜΜΕ, ενάντια στις απολύσεις, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το πετσόκομμα των μισθών.
Είναι ξεκάθαρη προσπάθεια από την εργοδοσία να διαλύσει το συνδικαλισμό, να προσβάλει την αξιοπρέπεια όλων επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου, να μας πάει πολλά χρόνια πίσω, προκειμένου να περάσει σε νέο γύρο μείωσης του εργατικού κόστους με απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών, αξιοποιώντας το γκρέμισμα των εργασιακών δικαιωμάτων που προβλέπονται στο δεύτερο μνημόνιο που το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης των εργοδοτών έχει ψηφίσει.
Οι απολύσεις δεν περιορίζονται σ’ αυτούς που δεν υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις, όπως ο διευθυντικός μηχανισμός της εργοδοσίας διαδίδει.
Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από το γεγονός ότι υπάρχουν 2 τουλάχιστον συνάδελφοι στους 7, οι οποίοι έχουν υπογράψει τις ατομικές συμβάσεις για τη μείωση του 20% και απολύθηκαν επίσης. Αποδεικνύεται επίσης από το ότι οι απειλές απόλυσης για την εκπρόσωπο των διοικητικών, αλλά και των άλλων εκπροσώπων των εργαζομένων που συγκροτούν την Εργασιακή Επιτροπή στο ΔΟΛ, ξεκινούν πολύ νωρίτερα- από τότε που οργανώσαμε την 7 ήμερη απεργία στους διοικητικούς ενάντια στις προηγούμενες ομαδικές απολύσεις, συνεχίστηκαν το μεσοδιάστημα και κλιμακώθηκαν με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Εργασιακής Επιτροπής για κοινές Γενικές Συνελεύσεις δημοσιογράφων διοικητικών και τεχνικών προκειμένου να μπλοκάρουμε τις ατομικές συμβάσεις.
Στο βωμό της κερδοφορίας και της διάσωσης των προνομίων της, η εργοδοσία έχει αποφασίσει να πάει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά από τις υφιστάμενες μειώσεις προσωπικού και μισθών. Προσπαθεί να βγάλει απ’ τη μέση τους συνδικαλιστές για να ανοίξει ο δρόμος να προχωρήσει σε νέα σφαγή των εργαζομένων. Το επόμενο διάστημα προβλέπονται συγχωνεύσεις σε όλο τον όμιλο, σε διοικητικούς, δημοσιογράφους, τεχνικούς που θα πετσοκόψουν τον κόσμο, αν δεν απαντήσουμε αποφασιστικά και ενωτικά τώρα που ανοίγει το μέτωπο. Το γεγονός ότι τις επικείμενες απολύσεις, που ήδη ξεκίνησαν, δε θα τις χαρακτηρίζει η εργοδοσία «μαζικές», για να μην ακυρώσει δήθεν τις «δεσμεύσεις» που έχουν περιληφθεί στις ατομικές συμβάσεις, δεν είναι παρά σκέτη κοροϊδία για να αποκοιμίσει και να διαιρέσει τους εργαζόμενους.
Η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε άμεσα το μεσημέρι της Παρασκευής οδήγησε σε απόφαση από την ΕΠΗΕΑ για 24ωρη Προειδοποιητική Απεργία τη Δευτέρα 2 Απρίλη με προοπτική άμεσης κλιμάκωσης για όσο χρειαστεί. Η συνέχεια θα πρέπει να είναι απεργία διαρκείας από όλες τις Ενώσεις μέχρι να πάρει πίσω η εργοδοσία τις συνδικαλιστικές διώξεις και τις απολύσεις. Είναι ώρα με αποφάσεις των Ενώσεων να κλιμακώσουμε και να γενικεύσουμε την πάλη μας σε όλο τον κλάδο. Δεν υποστέλλουμε σαν κλάδος τη σημαία μας ενόψει προεκλογικής περιόδου. Ακόμα πιο αποφασιστικά να συντονιστούμε τώρα για να αντιμετωπίσουμε τις απολύσεις και την πάλη για νέα κλαδική σύμβαση.




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ




ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΟΛ




ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: