mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Τα ρευστά σενάρια στο Mega, αν φύγουν όλοι και διαλυθούν οι ειδήσεις!


"Αν φύγουν όλοι θα διαλυθεί το δελτίο", φέρεται να είπε ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, στο αλλαλούμ που επικρατεί στο κανάλι της Μεσογείων. Στο ρεπορτάζ του site της Ντέπυς Γκολεμά καταγράφονται τα πρώτα ονόματα των αποχωρήσεων και απολύσεων, το μήνυμα της Καρχιλάκη στο  twitter που πλασαρίστηκε ως "είδηση" και τα πρώτα σενάρια. 

"Αν φύγουν όλοι θα διαλυθεί το δελτίο" Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είπε ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel, όταν αρκετοί από τους δημοσιογράφους του δελτίου εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν μετά τις ανακοινώσεις της διοίκησης για το "Ιδιωτικό συμφωνητικό" συνεργασίας...
Η κατάσταση μέσα στο κανάλι είναι εκρηκτική ενώ πολλοί από τους τηλεαστέρες της ενημέρωσης (Όλγα Τρέμη, Παύλος Τσίμας, Γιάννης Πρετεντέρης) ήδη πραγματοποιούν ραντεβού με άλλα κανάλια συζητώντας το ενδεχόμενο πιθανής τηλεοπτικής συνεργασίας.

Από την άλλη δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν την πρόθεσή τους να παραιτηθούν και να προλάβουν να αποχωρήσουν πριν τους αφαιρεθεί κάθε εργασιακό δικαίωμα. Μέσα στο Σαβαβτοκύριακο έγινε γνωστή η πρόθεση της Μαρίας Καρχιλάκη να αποχωρήσει από το Mega (πιο συγκεκριμένα όπως η ίδια ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο twitter: «Δεν θα υπογράψω τη σύμβαση που μου έχει τεθεί συνεπώς... θα απολυθώ. Το κανάλι έχει πει στους υπαλλήλους μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα να υπογράψουν αυτές τις νέες συμβάσεις. Φαντάζομαι λοιπόν ότι την Τρίτη θα με καλέσουν για την καταγγελία της συμβάσεως. Άρα απόλυση. Όχι παραίτηση.

 Πάντως σε ό,τι με αφορά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι αποφασισμένη να επιβιώσω και να κάνω πιο πολλές βόλτες με το αγαπημένο μου ποδήλατο…», ενώ την ίδια πρόθεση δείχνουν σύμφωνα με πληροφορίες η Μαίρη Λαμπαδίτη, ο Θάνος Πασχάλης, η Μαίρη Ορφανίδου, δημοσιογράφοι από το αθλητικό τμήμα, αλλά και πολλοί άλλοι από την ομάδα του δελτίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανασφάλεια για το μέλλον. Αν και το κανάλι έκανε μία υπαναχώρηση ανακοινώνοντας ότι η καταληκτική ημερομηνία για να το υπογράψουν οι εργαζόμενοι, από τη Δευτέρα 23 του μήνα στις 6 το απόγευμα, μετατίθεται για τις 23 Μαΐου ενώ ταυτοχρόνως ότι οι μισθοί του Απριλίου θα καταβληθούν χωρίς τις νέες μειώσεις, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και οι αντιδράσεις συνεχίζονται ακόμη πιο έντονα... Μία σκέψη στη διοίκηση του καναλιού είναι να να αναπροσαρμόσει τους όρους του "ιδιωτικού συμφωνητικού", ίσως περιλαμβάνοντας και κάποιες από τις προτάσεις των εργαζομένων ενώ λέγεται ότι η διοίκηση θα κάνει πίσω ειδικά στο θέμα των αδειών και στα κυριακάτικα, έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό και από τους εργαζόμενους.
Ένα ακόμη σενάριο που συζητιέται στους διαδρόμους του Μεγάλου Καναλιού έχει να κάνει βέβαια και με την πολύ πρωινή ζώνη. Στην περίπτωση λοιπόν που αποχωρήσει μεγάλος αριθμός εργαζομένων στην ενημέρωση μία σκέψη είναι να καταργηθεί η πρωινή εκπομπή "Κοινωνία ώρα Mega" και όσι εργάζονται εκεί και δεν δηλώσουν πρόθεση αποχώρησης να ενσωματωθούν στην ομάδα του δελτίου. Όλα ωστόσο είναι ακόμη ρευστά καθώς κανείς δεν γνωρίζει ακόμη τι πρόκειται να γίνει καθώς όλα θα κριθούν από τις τελικές αποφάσεις της διοίκησης για την υπογραφή του "ιδιωτικού συμφωνητικού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: