mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Παραιτήθηκε με αιχμές για συρρίκνωση της κρατικής TV

Μια παραίτηση με σοβαρές καταγγελίες

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση της γενικής διευθύντριας προγράμματος της ΕΡΤ Λένας Χοϊδά. Αυτή τη φορά η παραίτηση της έγινε αποδεκτή από το ΔΣ της κρατικής τηλεόρασης. Η επιστολή της πάντως  γεννά πολλά ερωτηματικά. 
Η κυρία Χοϊδά καταγγέλλει τη συρρίκνωση της κρατικής τηλεόρασης γράφοντας: «Τηv απ6φαoη αυτή επέβαλε η διαρκής και συστηματική υποβάθμιση τoυ παραγόμενου έργoυ», «με πρόσχημα τον οικονομικό εξορθολογισμό και την οργανωτική ανασυγκρότηση της εταιρείας, επιχειρείται η συρρίκνωση του επιμορφωτικού και ψυχαγωγικού προγράμματος». 
Συνεχίζει κάνοντας λόγο για «επιλεκτική εφαρμογή» αποφάσεων και εγκυκλίων, για παραβίαση θεσμοθετημένων κανόνων που οδηγούν σε «συνολική απορρύθμιση της εταιρείας». «Η γενική διεύθυνση τηλεόρασης έχει στην ουσία καταργηθεί» γράφει η Λ.Χοίδα, εκτιμώντας πως κάποιοι επιβάλλουν αλλαγή προγραμματισμού και προσανατολισμού σε μια μόνο κατεύθυνση. 
Αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα του τελευταίου διαστήματος, καταγγέλλοντας ουσιαστικά πως ορισμένοι δεν θέλουν να έχει και να προβάλλει η ΕΡΤ ψυχαγωγικό πρόγραμμα. «Καθίσταται πλέον σαφές πως αποτελεί στρατηγική επιλογή για την εταιρεία η παραγωγή και μετάδοση σχεδόν αποκλειστικού ενημερωτικού και αθλητικού προγράμματος».

Η μυθοπλασία ...απαγορεύεται

Η επιστολή της παραιτηθείσας γενικής διευθύντριας φωτίζει από άλλη πλευρά το γιατί δεν έχει ελληνικές σειρές η ΕΤ-1. «Προσπαθούμε, τονίζει στην επιστολή της, να εντάξουμε στο πρόγραμμα τη μυθοπλασία, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα». Η Λ.Χοϊδα δεν αναφέρει τις συγκεκριμένες παραγωγές αλλά είναι γνωστό πως από την επιτροπή κοστολογίου πήραν το πράσινο φως έξι ελληνικές σειρές που ποτέ δεν έφθασαν για τελική έγκριση στο ΔΣ της εταιρείας λόγω των καταγγελιών στη Βουλή για υψηλό κόστος παραγωγής.

(Από την Παρασκευή &13)

Δεν υπάρχουν σχόλια: