mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο καλός(Ψυχάρης), ο κακός(Μπόμπολας) και ο άβουλος(ΕΣΗΕΑ)

Φοβερή τελικά η νέα συνάντηση μεταξύ εκδοτών και ΕΣΗΕΑ. Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης άκουσαν τις δυο προτάσεις που έγιναν για τη νέα(;) συλλογική σύμβαση εργασίας. Η πρώτη από τον Γιώργο Μπόμπολα προβλέπει μειώσεις αποδοχών κατά 15%, μείωση αποδοχών για την εργασία Κυριακής και φυσικά απολύσεις(όχι αυτό δεν το είπε, το κάνει). Η δεύτερη προέρχεται από τον Σταύρο Ψυχάρη που συμφωνεί σε 0% αυξήσεις και όχι απολύσεις, αρκεί να συμφωνηθεί μια μόνο εργασία με μισθό για τους δημοσιογράφους, κυλιόμενο 8ωρο ανεξαρτήτως ημέρας εργασίας στο 7ήμερο και μείωση κατά 75% στην αποζημίωση της συνταξιοδότησης.
Την ίδια στιγμή η ΕΣΗΕΜΘ όπως διαβάζουμε στον Ασύνταχτο Τύπο http://asyntaxtostypos.wordpress.com/
αποδέχθηκε την πρόσκληση της ιδιοκτησίας του "Αγγελιοφόρου" για την πρώτη συνάντηση συζήτησης για επιχειρησιακή σύμβαση η οποία θα γίνει την Παρασκευή. Ήδη η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος (Μπόμπολας-Ψυχάρης) έχουν ζητήσει μείωση αποδοχών κατά 25%(!) από τα πιεστήρια.



Μήπως τελικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ απευθυνόταν πράγματι σε κάποιες Ενώσεις που "μονομερώς" αναλαμβάνουν να συζητήσουν για επιχειρησιακές συμβάσεις; Δικαίως η παράταξη του "Ασύνταχτου Τύπου" σημειώνει: "Δυστυχώς όπως αποδεικνύεται η ηγετική ομάδα της ΕΣΗΕΜΘ θεωρεί ότι μονομερώς μπορεί να καταργεί διαδικασίες και να λαμβάνει αποφάσεις μόνη της χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε διαφάνεια και να καταγγέλλουμε αυτόν τον γραφειοκρατικό αυταρχισμό, διότι περι αυτού πρόκειται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: