mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Προσλήψεις ΕΡΤ: Κλασικά και εικονογραφημένα*

Μούζιτς
Τα αναμενόμενα ξέσπασαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της λίστας των προσληφθέντων. Θα γίνουν προσφυγές στα δικαστήρια (απόλυτα δίκαιες σε ορισμένες περιπτώσεις), θα παρέμβουν για τα μάτια του κόσμου οι συνδικαλιστές, θα φωνάζουν οι αδικημένοι (και είναι πολλοί), θα απαντήσει η ΕΡΤ, θα βγουν μαχαίρια στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο, θα βγουν ονόματα και κρυφές δουλειές (άρχισε ήδη), θα γίνει ένα απίστευτο κουτσομπολιό για τις δουλειές που έχουν ή δεν έχουν σε γραφεία Τύπου και πολιτικά γραφεία, θα, θα, θα...
Και μετά; Όλοι θα οικτίρουν για την κρατική τηλεόραση, τις διαπλοκές της, τις σχέσεις της, τους συγγενείς της, τα βύσματα και η ΕΡΤ για μια ακόμη φορά, κλασικά, θα συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο στρεβλό καθεστώς.
Η πρόσληψη των δημοσιογράφων πάσχει εξ΄αρχής.
- Δεν έγινε προκήρυξη σε θέσεις που χρειάζεται η ΕΡΤ. Παρουσιαστές εκπομπών, ραδιοφωνικές εκπομπές, παραγωγοί, κλείστρες, ρεπόρτερ, σύνταξη, κ.λ.π. Προφανώς και γνωρίζει τις ανάγκες η διοίκηση και ξέρει τι θέλει, αλλά πως θα ταιριάξουν οι "δουλείες" με τις ανάγκες; Ταιριάζουν; δεν ταιριάζουν.
-Δεν υπήρξαν "αντικειμενικά" κριτήρια.

Πέραν του γενικού ασυμβίβαστου σε ανταγωνιστικό Μέσο. Άρα, δηλαδή η ΕΡΤ μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε έναν άνεργο εντελώς, έναν άνεργο πρώην συμβασιούχο, έναν που έχει ήδη μια δουλειά σε εφημερίδα, κ.λ.π.
Το συμπέρασμα ; ΟΛΟΙ είναι απογοητευμένοι. Και οι πολιτικοί ένθεν και ένθεν που κόπηκαν κάποιες προτάσεις τους. Και τα "συγκροτήματα" που επίσης δεν είδαν να περνάνε όλες τους οι επιλογές. Και οι συνδικαλιστές. Και οι άνεργοι.
Και φυσικά οι άνεργοι πρώην συμβασιούχοι που διαπίστωσαν για μια ακόμη φορά πως ακόμη και μέσον να έχεις, κάποιος άλλος έχει καλύτερο από το δικό σου. Αν δε δεν έχεις μέσον, είναι σαν να παίζεις ρουλέτα. Θα κάτσει, δεν θα κάτσει....Η πρόσληψη, ντε...
Το ερώτημα είναι: Θα μπορέσει η ΕΡΤ να λειτουργήσει με άλλον αέρα τώρα που προσέλαβε τους αναγκαίους συμβασιούχους;
Κατά τη γνώμη μας όχι. Γιατί εμφανίζονται ως προσληφθέντες "στάρ" που δεν θα κάνουν τίποτε πέρα από την παρουσίαση κάποιας εκπομπής (και είναι πολλοί αυτοί). Γιατί προσλήφθηκαν συντάκτες-ρεπόρτερ προερχόμενοι αποκλειστικά από κάποιες -σε κάποιους- γνωστές εκπομπές, άρα θα εργάζονται μόνο για αυτές.
Και το σύστημα θα συνεχίσει να δουλεύει. Στρεβλά και απογοητευτικά.
Όσο για την "αντίδραση" της ΕΣΗΕΑ και την "απάντηση" της ΕΡΤ, προσυπογράφω το σχόλιο από τους http://financialcrimesnews.blogspot.com/2011/01/blog-post_19.html


Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

Η ΕΣΗΕΑ (που απουσίαζαν τα μέλη του ΔΣ και ως φυσικές παρουσίες από τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων που αποπέμφθηκαν το καλοκαίρι) κριτικάρει την ΕΡΤ για τον τρόπο επιλογής των συμβασιούχων, όταν κάποια «αστέρια» μέσα στο ΔΣ όλο το προηγούμενο διάστημα, με ανοιχτούς διαύλους με την κυβέρνηση, σαν μόνη ασχολία είχαν πώς να «σπρώξουν» τους «δικούς» τους, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο, κλασσικές φιγούρες πολιτικάντηδων της δεκαετίας του ΄50. Και η ΕΡΤ που μέσα στη λίστα έχει κάποιες απίστευτες περιπτώσεις "πελατών" του πειθαρχικού και "επαγγελματιών αυλοκολάκων κυβερνήσεων", «απάντησε». Από όποια πλευρά και αν το δει κανείς, είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: