mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ενώ το κράτος παίρνει 10εκατ. από τον ΕΔΟΕΑΠ ο Alpha τζογάρει*

*media news
Η έκδοση της εβδομάδας

** Ο σάλος που ξέσπασε για τις προσλήψεις των συμβασιούχων δημοσιογράφων έκρυψε το γεγονός ότι η διαδικασία προσλήψεων δεν ολοκληρώθηκε. Που είναι άραγε τα ονόματα των τεχνικών συμβασιούχων; Πότε θα γίνει η δική τους αξιολόγηση; Αν ισχύουν πάντως τα όσα λέγονται στο ραδιομέγαρο ο «διαγωνισμός» θα παραμείνει ανοικτός μέχρι να δοθούν οι άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος από το υπουργείο

** Ο Alpha θα τζογάρει καθώς ετοιμάζει εκπομπή πόκερ κάθε μέρα μετά τα μεσάνυχτα. Η εκπομπή πρότυπο υπάρχει είναι αυτή που βγάζει το Mega αργά το βράδυ. Μόνο που ο Alpha θέλει να την παρουσιάσει λίγο πιο εντυπωσιακά. Έτσι ζήτησε από Έλληνες παίκτες να σχολιάζουν τις κινήσεις στο πόκερ που κάνουν οι συμμετέχοντες στην ξένη παραγωγή. Όπως μαθαίνουμε όμως δεν βρήκε ακόμη σχολιαστές επειδή δίνει πολύ λίγα λεφτά.

** Κοντά δέκα εκατομμύρια ευρώ δίνει ο ΕΔΟΕΑΠ στο κράτος. Μάλιστα. Χωρίς το κράτος και οι εργοδότες να πληρώνουν για την ασφάλιση των εργαζομένων, βάζουν λάθρα το χέρι στην τσέπη του ταμείου. Και μετά θέλουν και μείωση του αγγελισόημου. Όπως διαβάσαμε στο http://etapmme.wordpress.com/. Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε στις 26 Ιανουαρίου την απόδοση στο Α.Κ.Α.ΓΕ. 9.837.898,47 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 10% από τα ποσά που εισπράχθησαν από κοινωνικούς πόρους κατά το έτος 2010 .

**Για ένα ακόμη χρόνο ανανέωσε τη σύμβαση της η κρατική τηλεόραση με την εταιρεία μέτρησης διαφημιστικού χρόνου Media Service. Σύμφωνα με την απόφαση το ετήσιο κόστος ανέρχεται σε 30.233,38 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. Επίσης η ΕΡΤ ανανέωσε και τη συνδρομή της στο Συμβούλιο Επικοινωνίας που ασχολείται με ζητήματα «αγοράς».

**Με απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ μπήκε μαχαίρι στο επίδομα που λάμβανε σειρά στελεχών στα μετόπισθεν της κρατικής τηλεόρασης. Ανάμεσα στα πρόσωπα βρίσκονται πρώην σύμβουλοι και συνδικαλιστές.



**Για πρώτη φορά η Ένωση Συντακτών προκηρύσσει 24ωρη απεργία για τις 2 Φεβρουαρίου στη συνδρομητική τηλεόραση της Nova μετά από απολύσεις δημοσιογράφων. Καταλογίζει δε στη νέα διοίκηση καθεστώς “τρομοκράτησης” γεγονός που προκάλεσε εσωτερικές αντιδράσεις στη NOVA.

**Η γενική οδηγία προς τις εταιρείες παραγωγής είναι σαφής. Για ελληνικές σειρές στα ιδιωτικά κανάλια το κόστος κάθε επεισοδίου δεν μπορεί να ξεπερνά τις 60.000-80.000 ευρώ. Σε τιμές του 2002 δηλαδή. Γι’ αυτό και στην προκήρυξη νέου προγράμματος από την ΕΡΤ αναμένεται συνωστισμός ενδιαφερόμενων.

**Δύσκολες εποχές και για το Mega, καθώς όλα τα σενάρια μετά τη δημοσίευση του ισολογισμού για το 2010 είναι ανοιχτά. Το κανάλι θα κλείσει με ζημιές άνω των 30 εκατ. ευρώ, ενώ ανησυχία προκαλεί και το ποσό των σωρευμένων ζημιών που έχει. Το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αλλά και απολύσεων συζητήθηκε, χωρίς να ληφθεί απόφαση.

**Τη διαχείριση του φάσματος ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων έβαλε στον προγραμματισμό της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών θεωρώντας ως βέβαιο το γεγονός ότι θα αναλάβει αυτή και όχι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τη διενέργεια του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών στους «παρόχους δικτύου».

**Επιμένει η ΕΡΤ στην ανάπτυξη πιλοτικού προγράμματος για Τηλεόραση Υψηλής Ευκρίνειας. Παρά τις αντιδράσεις του Digea για εκπομπή σήματος HDTV κατά τη μεταβατική περίοδο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης ετοιμάζεται γι’ αυτό. Η υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας για την κάλυψη των αγώνων Special Olympics είναι το πρώτο βήμα, αφού οι αγώνες θα καλυφθούν με σήμα HDTV. Η ΕΡΤ ως χορηγός των αγώνων θα διαθέσει συνολικά το ποσό των 900.000 ευρώ.

**Τρεις νέες καθημερινές εκπομπές σχεδιάζονται στην ΕΡΤ για τις οποίες απαιτείται παρουσιαστής και ομάδα συντακτών, ενώ αυτές τις μέρες προετοιμάζεται και η εκπομπή του «Έχει γούστο». Οι τρεις είναι το πρωινάδικο της ΕΤ1 και δύο καθημερινές εκπομπές στη ΝΕΤ. Η μία προβλέπεται να αρχίζει αμέσως μετά το δελτίο στις 12 το μεσημέρι και να διαρκεί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ η δεύτερη χαρακτηρίζεται «πολιτιστική», σχεδιάζεται για το δίωρο 7 – 9 μ.μ. αλλά είναι και η πλέον επίφοβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: