mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Και ο Νίκος Χατζηνικολάου στη ΝΕΤ...

Tην έκπληξη θέλει να κάνει η κρατική τηλεόραση με το ανανεωμένο δελτίο της από το βράδυ της Δευτέρας με την Έλλη Στάη στο τιμόνι των 9.00 μ.μ. Παρά τις αντιδράσεις εντός και εκτός ραδιομεγάρου, η ΕΡΤ αλλά και ο πολιτικός προϊστάμενός της Τηλέμαχος Χυτήρης επενδύουν πολλά στην ανανέωση του κεντρικού δελτίου της ΝΕΤ.

Το δελτίο πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής των γεγονότων στην τηλεόραση, αυτή φέρεται να είναι η κατεύθυνση που έχει δοθεί. Η κρατική τηλεόραση θα κάνει επίδειξη της ισχύος της σε επίπεδο συντακτών και ρεπόρτερ, αφού τουλάχιστον 150 δημοσιογράφοι βρίσκονται επί ποδός για την κάλυψη όλων των γεγονότων. Η πρώτη έκπληξη έρχεται από τους καλεσμένους σε ρόλο σχολιαστή της επικαιρότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ήδη έγινε συμφωνία με διευθυντές μεγάλων εφημερίδων όπως τα «Νέα» ή η «Ελευθεροτυπία» οι οποίοι θα βγαίνουν στο δελτίο της Έ. Στάη για να κάνουν το δικό τους σχόλιο, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε on air στη ΝΕΤ ακόμη και τον Νίκο Χατζηνικολάου... Στο δελτίο της ΝΕΤ θα ανοίξουν παράθυρα. Αυτή είναι η δεύτερη έκπληξη των ανθρώπων της κρατικής τηλεόρασης.



Για το θέμα της ημέρας θα φιλοξενούνται στα παράθυρα οι πρωταγωνιστές της επικαιρότητας, υπουργοί της κυβέρνησης ή άλλα πρόσωπα. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο δελτίο της ΕΡΤ δέχτηκε να εμφανιστεί και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που ως σήμερα δεν είχε βγει καθόλου στην κρατική τηλεόραση. Πολλές συνδέσεις, μικρά θέματα και γρήγορος ρυθμός στο δελτίο φαίνεται πως είναι το μοντέλο που θα ακολουθηθεί, ενώ οι ρεπόρτερ θα βγαίνουν επίσης στο δελτίο για το θέμα τους.

Και ενώ ο ειδησεογραφικός μηχανισμός της ΕΡΤ είναι έτοιμος για την πρεμιέρα της Δευτέρας, στο ραδιομέγαρο εκδηλώθηκε μίνι κρίση στον τομέα του προγράμματος. Η διοίκηση φέρεται να ζήτησε την παραίτηση της διευθύντριας προγράμματος Βαγγελιώς Τσιλίκουνα και αμέσως μετά υπέβαλε προφορικά την παραίτησή της και η γενική διευθύντρια προγράμματος Ελένη Χοϊδά.

Οι καρατομήσεις αυτές σχετίζονται άμεσα με την αλλαγή κατεύθυνσης που δόθηκε στην ΕΡΤ μετά την έλευση του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ δεν αποκλείονται και νέες αλλαγές σε θέσεις ευθύνης της εταιρείας με αφορμή την παρουσίαση νέου οργανογράμματος το αμέσως πρόσεχες διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ι», το νέο οργανόγραμμα προκαλεί σοβαρές αλλαγές στη λειτουργική δομή της κρατικής τηλεόρασης καθώς καταργεί σειρά διευθύνσεων και τμημάτων ενώ δημιουργεί νέες. Από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι ότι σπάει στα δύο η γενική διεύθυνση οικονομικών και διαχείρισης και στη θέση της δημιουργούνται δύο γενικές διευθύνσεις. Η ΕΡΤ στο μεταξύ θα πρέπει να παραδώσει στο Υπουργείο Οικονομικών ως το τέλος της άλλης εβδομάδας το business plan της εταιρείας ως το 2014.
(αναδημοσίευση από Ισοτιμία)
http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=20&artid=92908

Δεν υπάρχουν σχόλια: