mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ή το αλλάζουμε ή το βουλιάζουμε;

Ωχ και πάλι ωχ.

«Θέματα που έχουν σχέση με τους εργαζόμενους στο ενημερωτικό Διαδίκτυο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συζήτησε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γεώργιο Πεταλωτή. Η συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011».
Αυτή είναι η λιτή ανακοίνωση που ανήρτησε στο site της η ΕΣΗΕΑ μετά τη συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή. Το πρώτο που καταλαβαίνει κάποιος είναι ότι έρχονται και ρυθμίσεις για τα ηλεκτρονικά ενημερωτικά site. Το δεύτερο που ισχύει είναι ότι η κυβέρνηση αναμένει και τις προτάσεις της ΕΣΗΕΑ (όπως επίσης και των εκδοτών, ιδιοκτητών καναλιών, διαφημιστών, κ.λ.π.) για το νέο νομοσχέδιο-σκούπα το οποίο -όπως όλα δείχνουν- θα περιλαμβάνει τα πάντα. Από την ψηφιακή αδειοδότηση ως και το αγγελιόσημο.



Και το τρίτο και σοβαρότερο. Αύριο είναι προγραμματισμένη η 2η(και τελευταία;) συνάντηση με τους Γ.Μπόμπολα και Στ. Ψυχάρη.

Και το ερώτημα είναι: με ποιές θέσεις θα εκπροσωπήσει τον δημοσιογραφικό κλάδο η ΕΣΗΕΑ; Για το Internet; (εδώ δεν δέχεται ως μέλη της όσους εργάζονται στα site). Για το πολυνομοσχέδιο; Για το αγγελιόσημο;
Ένα χρόνο πριν οι δημοσιογράφοι ενημερώνονταν για τις θέσεις μελών του ΔΣ μέσα από τις ανακοινώσεις των παρατάξεων. Τώρα δεν υπάρχει ούτε αυτό. Το έχετε προσέξει;
Πλήρης διάλυση του σωματείου. Οπότε: Ή το αλλάζουμε ή το βουλιάζουμε;
Μήπως έχει καταργηθεί στην πράξη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: