mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η πρώτη "συγχώνευση" στα sites

Στα τρίτα του γενέθλια το tvxs.gr του Στέλιου Κούλογλου ανακοίνωσε χθές τη σύμπραξη του με το site insider.
Οι θέσεις των δυο ενημερωτικών διαδικτυακών sites έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Είτε συμφωνεί κάποιος είτε όχι. Το βέβαιο είναι ότι στην πτώση των παραδοσιακών ΜΜΕ και το Διαδίκτυο οφείλει πλέον να ωριμάσει.
Σε διαφορετική περίπτωση με όποια μορφή και αν υπάρχουν τα ενημερωτικά δίκτυα θα ακολουθήσουν τη μοίρα των κλασικών Μέσων. Της απαξίωσης. Επίσης βέβαιο είναι πως δημοσιογραφία δωρεάν δεν γίνεται....

Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου στο tvxs και το insider για αυτό το "γάμο":

 Η έκρηξη της ελληνικής, νεοπλουτίστικης οικονομικής φούσκας είναι ακόμη πιο ισχυρή στα εγχώρια ΜΜΕ: κλείσιμο εφημερίδων, περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας, καθυστερήσεις στις πληρωμές μισθών και είμαστε ακόμη στην αρχή. Η ελληνική ενημέρωση πληρώνει την έλλειψη ανεξαρτησίας από τα κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που με τη σειρά της την οδήγησε να χάσει την είδηση της δεκαετίας: την επικείμενη χρεοκοπία της χώρας. Στα γενέθλια του tvxs: site ενωμένα, ποτέ νικημένα (...)

Τώρα το Tvxs κάνει ένα βήμα παραπάνω: αναγγέλει τον ...γάμο του με το the Insider.gr, ένα εγκριτο ενημερωτικό site που έχει δημιουργήσει μια ομάδα δημοσιογράφων με σημαντική θητεία στα ελληνικά ΜΜΕ και στην ελληνική υπηρεσία του BBC, επικεφαλής της οποίας βρίσκονται ο Τάσος Κοκκινίδης και ο Ανδρέας Μπελιμπασάκης.




Την δουλειά του τελευταίου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύπτοντας την δεκαετία του 90 την κρίση και τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και να εκτιμήσω την τίμια και θαραλλέα στάση του, και μάλιστα σε συνθήκες έξαλλου εθνικισμού και πατριδοκαπηλείας, φαινόμενα που σχετίζονται άμεσα με τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Περισσότερα στο :
http://tvxs.gr/news/internet-mme/sta-genethlia-toy-tvxs-site-enomena-pote-nikimena-toy-skoylogloy

insider:

 Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ισχύς είναι "εν τη ενώσει": στα πλαίσια της μοναδικής για τα ελληνικά ιντερνετικά δεδομένα συνεργασίας που ξεκινάμε, το tvxs.gr θα δυναμώσει ακόμη περισότερο τον ενημερωτικό του χαρακτήρα, ενώ το the insider.gr, συνεχίζοντας να πληροφορεί το δικό του κοινό για τις εξελίξεις, θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην αρθογραφία, τα αφιερώματα και τις δημοσιογραφικές έρευνες. Σήμερα, ανοίγει ένας νέος κύκλος για το Insider, καθώς ενώνει τις δυνάμεις του με ένα "ανταγωνιστικό", μεγάλο site, το tvxs.gr του Στέλιου Κούλογλου.
Επειδή πιστεύουμε ότι το Insider έχει ακόμη πολλά να προσφέρει, γοητευτήκαμε από την προοπτική να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με ανθρώπους που εκτιμάμε και «μιλάμε την ίδια γλώσσα». Εάν και ενδεχομένως υπάρχει ο κίνδυνος όταν επιδοκιμάζεις δημόσια ένα γνωστό πρόσωπο τελικά να ευτελίζεις την άποψη σου ή ακόμα και να παρεξηγηθείς, δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι ο Στέλιος Κούλογλου, ιδρυτής του tvxs, υπηρετεί με σταθερότητα τις αρχές της έντιμης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας όλα αυτά τα χρόνια. Τι αλλαγές θα φέρει όμως ο ιντερνετικός «γάμος» tvxs – Insider; Το tvxs, που ήδη κατέχει σημαντική θέση στη διαδικτυακή ενημέρωση, θα ενισχυθεί δημοσιογραφικά, προσφέροντας ακόμη πληρέστερη ενημέρωση, με στόχο πολύ σύντομα να αποτελεί το σημείο αναφοράς και κορυφαία επιλογή στα ελληνικά ειδησεογραφικά portals. Το Insider θα αλλάξει σταδιακά περιεχόμενο. Θα παρακολουθεί στενά την επικαιρότητα, δίνοντας όμως έμφαση στις έρευνες, στα αφιερώματα, την αρθρογραφία και την δημοσιογραφία των πολιτών.

 Για τη συνέχεια

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16422:to-insider-&catid=88:2010-03-14-17-50-34&Itemid=141

Δεν υπάρχουν σχόλια: