mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

"Πάγος" στον Alpha από το RTL που μένει στο τιμόνι του

Προς το τέλος Νοεμβρίου, αναμένονται οι προγραμματικές αποφάσεις του RTL, για την ελληνική θυγατρική του, Alpha Group. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πολυεθνικός όμιλος σκοπεύει να συντηρήσει την επένδυσή του στην ελληνική τηλεοπτική αγορά. Θα διατηρήσει, ωστόσο, χαμηλό προφίλ. Και, κυρίως, θα έχει μειωμένα μπάτζετ για τη λειτουργία του Alpha.
Είναι ενδεικτικό ότι, στην παρουσίαση των προσωρινών οικονομικών στοιχείων για το RTL, σε όλο τον κόσμο, γίνεται εκτενής αναφορά στους στόχους των καναλιών του ομίλου στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Freemadle. Όμως, για την Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία αναφορά. Αντιθέτως, η συμμετοχή του Alpha περιλαμβάνεται στην καταγραφή ζημιών για το 2010.



Τα κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν κατά 6,6%, το 3ο τρίμηνο του έτους, φτάνοντας τα 144 εκατ. ευρώ προ φόρων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επιτελείς του RTL Group εξέτασαν όλα τα ενδεχόμενα για την τύχη του Alpha. Αλλά δεν πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν οριστικά την επένδυση αυτή. Θα περιμένουν τις εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.
 Η επιλογή αυτή, που μένει να επιβεβαιωθεί σε ανώτατο επίπεδο, στο τέλος του μήνα, προδιαγράφει τα επόμενα βήματα για τον Alpha. Το κανάλι θα ακολουθήσει την ίδια συντηρητική πολιτική ως προς το πρόγραμμα: ελάχιστες εκπομπές στον αέρα, με περιορισμένο χρόνο λειτουργίας. Δεν αποκλείεται να ανάψει πράσινο φως για μια ή δυο νέες τηλεοπτικές εκπομπές.
(αναδημοσίευση από Ισοτιμία Σαββάτου)

Πηγή: http://www.isotimia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: