mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Πάνω από όλα οι δανειστές μας!

Αγωνία στην TV: "τί θα πουν οι δανειστές μας;"

 Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ
(αναδημοσίευση από την  Αυγή που κυκλοφορεί σήμερα εκτάκτως)

Σε ευθεία συμπόρευση με το ευρωπαϊκό και εγχώριο κατεστημένο, σε πλήρη σύμπλευση με τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ (πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας) η τηλεοπτική ενημέρωση τις τελευταίες 72 ώρες επιχειρεί να σπείρει το φόβο, την ανασφάλεια και τον πανικό στους έλληνες πολίτες. Λες κι αν συμφωνηθεί νέα κυβέρνηση, αν η βουλή με μεγάλη πλειοψηφία συμφωνήσει στα "πακέτα", αν "συναινέσει" ο Σαμαράς, τότε ο κόσμος θα σωθεί. Η αλήθεια είναι ότι ο δικός τους ο κόσμος θα σωθεί: ο κόσμος των τραπεζών, των φάντς, και μερίδας μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν προνοήσει να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους και περιμένουν να "επενδύσουν" μετά την καταστροφή. Ο υπόλοιπος κόσμος, ο ελληνικός λαός θα οδηγηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια και με μαθηματική ακρίβεια σε βαθύτερη φτώχεια και θα δεχθεί ρπιπλέον βάρη. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμβαίνει τώρα στην Πορτογαλία, όπου, ως πιο ....ώριμη πολιτικά, πέτυχε πολύ νωρίς τη "συναίνεση" του πολιτικού συστήματος για να βρεθεί στην ίδια δυσχερή θέση με εμάς. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, σε σύμπλευση με πολιτικές και επιχειρηματικές ελίτ, προβάλλουν τα συμφέροντα των δανειστών, τις πιέσεις των ευρωπαίων εταίρων και τις αξιώσεις του ΔΝΤ για πολιτική συμφωνία κορυφής, ως συμφέροντα της χώρας- των ίδιων των τηλεθεατών. Προβάλλουν την υποχρέωση "η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της" ως πρώτη προτεραιότητα, την ίδια ώρα που αγνοούν επιδεικτικά την κατάρρευση της κοινωνίας, ανεξάρτητα από μονοκομματικές ή διακομματικές κυβερνήσεις.

 'Εχουν άραγε την πεποίθηση ότι το "ναι" του Σαμαρά σημαίνει ότι θα εξαφανιστούν οι "αγανακτισμένοι" από το Σύνταγμα; Μήπως ο Σαμαράς τους κατέβαζε; Νομίζουν ότι μια ευρείας αντιπροσώπευσης κυβέρνηση θα δώσει τέλος στις αντιδράσεις του κόσμου, στις συγκεντρώσεις και στις κινητοποιήσεις; Καμία σχέση. Τα κανάλια φαίνεται ότι το προσπαθούν. Σχεδόν δυο χρόνια τώρα, δεν σταματούν να δημιουργούν ενοχές για την "κατάσταση που φέραμε τη χώρα"- όλοι μαζί- να εντείνουν το άγχος για το αύριο και να μεγιστοποιούν τους φόβους.
Τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα εμφανίζεται ως μια χώρα με το όπλο στον κρόταφο που καλείται να αποφασίσει με τη λογική του κατεπείγοντος- αλλιώς, το χάος. "Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην Αθήνα" λένε οι ανταποκριτές. "Η Ευρωζώνη παρακολουθεί με αγωνία- αν δεν τα βρουν, τα περιθώρια στενεύουν"."Δεν τολμάω να σκεφτώ τί κόλαση θα δημιουργηθεί αύριο, αν δεν τα βρούν στον πρόεδρο" έλεγε ο άλλος. "Μας παρακολουθεί η Ευρώπη- μας παρακολουθιούν και οι αγορές". Οι αγορές. Μπαμπούλες επιστρατεύτηκαν πολλοί, σύμφωνα και με τη "γραμμή" από την κυβέρνηση: ο μπαμπούλας της εξόδου από το ευρώ ήταν επινόηση νέας εσοδείας, των τελευταίων ημερών. Η "ακυβερνησία" ανασύρθηκε καθώς είναι ένας που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικός στο παρελθόν. Ενός έτους μπαμπούλας που επανέρχεται περιοδικά, είναι η καταβολή των δόσεων- 6η δόση, έξι μπαμπούλες μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: