mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Επιτέλους, απαιτείται ρήτρα θέσεων εργασίας

Επιτέλους, η ΕΣΗΕΑ ξύπνησε. Για την υποστήριξη στο αίτημα των εκδοτών να διατηρηθούν οι ισολογισμοί στον Τύπο ζητεί να τεθεί ως κριτήριο η ρήτρα μισθωτής εργασίας και η ασφαλιστική ενημερότητα. Επιτέλους...

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ στην οποία γίνεται λόγος για την επιστολή προς τον Μ.Χρυσοχοϊδη.

Ρήτρα μισθωτής εργασίας για τους συντάκτες και την απασχόληση αριθμού προσωπικού απαραίτητου για την έκδοση εφημερίδας (π.χ. υποχρεωτική κάλυψη ρεπορτάζ πολιτικής, οικονομικής επικαιρότητας κ.λπ.) καθώς και βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από τα Ταμεία Τύπου, οφείλει να λαμβάνει υπόψη ως πρόσθετο κριτήριο η Πολιτεία, ώστε η κάθε εφημερίδα να αποκτά δικαίωμα δημοσίευσης ισολογισμών και κρατικών καταχωρήσεων. 



Σχετική επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέστειλε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με κοινοποίηση στον Γεν. Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Γ. Πετρουλάκη και στον Γεν. Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης κ. Δημ. Στεφάνου.

 Στην επιστολή τονίζεται επίσης ότι: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σας επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι στις εφημερίδες (πολιτικές, οικονομικές, ημερήσιες, εβδομαδιαίες κ.λπ.) που κατά την απόφασή σας δικαιούνται της δημοσίευσης ισολογισμών Α.Ε και Ε.Π.Ε., κρατικών διακηρύξεων κ.λπ., έχουν περιληφθεί και εφημερίδες, οι οποίες δεν διαθέτουν το απαραίτητο συντακτικό προσωπικό για την έκδοσή τους, παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τις διατάξεις της Εργατικής Νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και δεν καταβάλλουν τις εργοδοτικές εισφορές στα Ασφαλιστικά Ταμεία».
 «Είναι τουλάχιστον παράδοξο και δεν συνάδει προς τις αρχές της χρηστής διοίκησης η ύπαρξη, με την ανοχή σας, ΜΜΕ χωρίς συντάκτες και επιπλέον η επιβράβευση με τη μορφή της οικονομικής ενίσχυσης –με τη δημοσίευση των ισολογισμών και των κρατικών διαφημίσεων– της αντεργατικής και αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς συγκεκριμένων εκδοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: